Podnět ke sbírce, vzešel z občanské aktivity. Peníze jsou určené na přechodné pokrytí nákladů rodiny, která měla dům pronajatý,“ uvedl starosta Blanska Jiří Crha (58, ODS) s tím, že přispívat je možné až do 30. června 2019.

Pokud chcete pomoci číslo účtu je 4200307267/6800 (Sberbank CZ).

„Město počítá s tím, že škodu na domě bude řešit pojišťovna řidiče, případně provozovatele kamionu. Radní přesto budou při dalším zasedání projednávat případnou další finanční pomoc rodině,“ přislíbil starosta Blanska.

Nehoda se stala v době, kdy v domě naštěstí nikdo nebyl. „Byl jsem s partnerkou na vyšetření v nemocnici, protože má problém s nohou, a obě děti byly ve školce. Kamion se trefil přesně do míst, kde naše holčičky obvykle v obytné kuchyni sedávají u notebooku a dívají se na pohádky,“ řekl otec rodiny Jiří Zouhar (39).

Rodina tak vyvázla bez zranění, dům je ovšem neobyvatelný a hrozí jeho demolice. Rozhodující bude stanovisko statika, který se dosud nevyjádřil. Případ budí velkou pozornost obyvatel. „Už nám volalo několik lidí, jak by mohli rodině pomoci,“ uvedl mluvčí radnice Ondřej Požár.

 

 

Fotogalerie
21 fotografií