Pravý bleší trh na Nákladovém nádraží Žižkov zahájil hlavní sezónu minulý víkend. Na konci každého týdne tady nakoupíte vetešnictví všeho druhu od páteční jedenácté hodiny dopolední do nedělní třetí hodiny odpolední. „Sice máme celoroční režim, ale hlavní sezóna odstartovala minulý týden. Stálo to za to,“ prozradil provozovatel blešáku Pavel Halada.

Vystavovatelé se tady každý den mění dle toho, jak se vyspí a jakou udělají tržbu z předešlého dne. „Bydlím tady kousek, a když jsem to v září zahlédl, říkal jsem si, že mám doma řadu nepotřebných věcí, které by se mohly hodit zase někomu jinému,“ prozradil senior Václav, který oceňuje blešák i proto, že se tady dostane do kontaktu s lidmi.

Už od silnice, kudy projíždí tramvaje 11 a 9 lákají velké cedule s informacemi o tom, že je zde na 435 tržních míst. Při páteční návštěvě byla však využita jen čtvrtina. „V sobotu bylo úplně plno. Neděli naopak doporučujeme těm, kteří mají chuť si dané množství vystavujících prohlédnout v klidnějším módu,“ říká Halada.

A na co tady můžete narazit? Takřka na vše, co vás jen napadne, že by se vám mohlo doma nebo v životě hodit. Hned za plotem u vchodu čekají ustájená jízdní kola a sekačky, ve stáncích objevíte oblečení, nádobí, čistící prostředky, žárovky, vinylové desky, knihy, brože, pomlázky, obrazy a řadu dalšího vetešnictví. A domů lehce odejdete s plnou taškou věcí, aniž byste zbankrotovali.

Nejen nákupy

Na monstrózním blešáku bude možné zažít i něco jiného než nejlevnější nákup svého života. „Oslovila nás Praha 3 s nabídkou uspořádání charitativní akce a akce pro děti. Takže nyní jsme ve fázi domluv. A nabídky dostáváme i odjinud. Například dnes s tím, že by se tady pořádalo mistrovství světa v pití piva. Uvidíme, kdy přesně bude, ale rozhodně jsme pro,“ svěřil Pavel Halada na závěr.

V pátek je vstupné zdarma, o víkendu zaplatíte 10 korun. Pokud se chcete stát součástí vetešnictví a udat něco, co se vám doma nehodí, od 1. dubna zaplatíte za místo se zázemím 100 korun. V případě, že přijedete automobilem, zaplatíte 200 korun.

Otevřeno:
Pátek 11-17
Sobota 8-15
Neděle 8-15

Pro návštěvníky:
symbolické vstupné – 10 Kč
Děti do 15 let, ZTP/ZTP/P – zdarma
Parkovné auto – 50 Kč
Parkovné motocykl – 25 Kč
(v ceně parkovného je vstupné pro všechny osoby ve voze)

Podívejte se, jak to tady vypadalo v pátek, kdy bývá trh nejméně nabitý:

Fotogalerie
54 fotografií