Ředitel Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský zažil pořádné nervy. „Když Bůh dopustí, i motyka spustí. Tři onemocnění herců v jedné inscenaci v jeden večer, to se jen tak nevidí. Petr Vacek ztratil hlas, Zdeněk Hruška si zlomil ruku a do toho náhle Martin Sitta dostal hnisavou angínu. Nepromluvil ani slovo. Měli jsme hrát Generálku. Divadlo Na Jezerce narvané k prasknutí,“ popsal Hrušínský situaci ze středečního večera.

Aby zklamaní diváci nemuseli odejít domů, rozhodla se Jiřina Bohdalové pro nečekané řešení. „Jediná zdravá členka souboru, plná elánu a mládí byla Jiřina Bohdalová. Aby diváky nezklamala, nabídla mimořádné improvizované představení, které bych vám všem přál vidět. Diváci byli nadšeni. Skvostný večer pokračoval ještě po představení v divadelní restauraci. Jiřino, díky! A smekám,“ složil herečce poklonu Hrušínský.

V hledišti shodou okolností seděla třeba výtvarnice Iva Hüttnerová s manželem Petrem Mändelem či Ladislav Špaček. A sama Bohdalová si svůj díl marodění vybrala v předešlých letech. Poprvé po bolestivém pádu ze schodů a podruhé loni, kdy si vyvrtla kotník. 

Fotogalerie
34 fotografií