„Žena tehdy přijela vlakem do Zaječí. Když chtěla nasednout do svého auta, muž ji napadl a násilně vytáhl z vozu. Ještě než odjel k hraničnímu přechodu Mikulov, vážně ji zranil. Musela být hospitalizována v brněnské nemocnici,“ uvedla mluvčí policie Kamila Haraštová.

Policistům se záhy ztratil v Rakousku. Ukradené auto pak bylo nalezeno v listopadu 2012 ve Francii. Na dlouho to ale bylo vše. Až v lednu 2017 nastal posun.

„Od rakouských kolegů jsme obdrželi informace, že se v minulosti na jejich území pohyboval muž, který se zde dopustil majetkové trestné činnosti a jeho vzorek DNA byl totožný s tím, který jsme zajistili při ohledání místa činu v Zaječí,“ řekla Haraštová.

Pomohli Rakušané a Francouzi

Rakouští policisté zjistili totožnost zločince, nevěděli ale, kde se skrývá. To nicméně stačilo k vydání mezinárodního zatykače. V úterý 12. března toulky Rumuna (40) skončily. Zadrželi ho policisté ve Francii.

Lupič byl letecky z Francie transportován na pražské letiště, odkud putoval přímo do Břeclavi. „Vyšetřovatel provedl nezbytné procesní úkony a zahájil trestní stíhání. Cizince obvinil ze zločinu loupeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku. Soudce rozhodl o vzetí obviněného do vazby. Muž tak v doprovodu eskorty putoval za bránu vazební věznice,“ dodala mluvčí policie.

VIDEO: Na počátku března slavili úspěch i policisté v Praze. Dopadli lupiče, kteří přepadli banku ve Strašnicích.

Video
Video se připravuje ...

Policie chytila lupiče, kteří koncem ledna přepadli banku v pražských Strašnicích. Policie České republiky