Kromě závazného názoru, že nárok promlčený není, předal odvolací senát případ nové soudkyni. Ve čtvrtek zástupci Königsmarkové řekla, že požaduje upřesnění některých bodů žaloby, zejména toho, zda škodu žádá i za poškození zdraví ženy. S tím ale nesouhlasila zástupkyně státu, podle které by šlo o nový nárok, který se navíc vztahuje k materiální újmě.

Právní zástupce má soudu také doložit, z jakého důvodu požaduje za právní zastoupení v trestní věci částky, které převyšují stanovený advokátní tarif. Na doplnění skutečností má právník 60 dnů, jednání bude pokračovat v červnu.

Porodní asistentka čelila obvinění kvůli domácímu porodu. Podle obžaloby si tehdy nezjistila rizika, která při něm hrozí, a chybovala i při resuscitaci dítěte. Chlapečka následně museli oživovat záchranáři, utrpěl ale nezvratné poškození mozku a po dvaceti měsících zemřel na zápal plic. Soudy nejprve Königsmarkovou pravomocně potrestaly podmínkou a zákazem činnosti, po zásahu ústavních soudců však byla zproštěna viny. Kauza definitivně skončila v prosinci 2014, kdy Nejvyšší soud zamítl dovolání nejvyššího státního zástupce.