Když loni Obermaierovou přestal bolet zlomený kotník, začaly potíže s páteří. „Takové bolesti bych nikomu nepřála. Navíc mi to nějak tlačí na střeva a nemůžu jíst. Zhubla jsem patnáct kilo,“ postěžovala si deníku Aha! Jarka.

Doktoři brzy zjistili, co ji trápí, ale ouha, doporučená léčba byla hodně drahá. „Prý to vycházelo na čtvrt milionu a já potřebovala alespoň dvě série injekcí. To je půl milionu. Na to nemám,“ vysvětlila herečka.

Jenže pojišťovně se do toho nechtělo. „Zpočátku to fakt vypadalo, že ten prostředek je pro mne nedostupný. Přitom lékaři říkali, že je to jediné možné řešení, musím to dostávat dva roky,“ popisuje těžké chvíle plné beznaděje představitelka drbny Nyklové z Ulice.

Letos v březnu se začalo blýskat na lepší časy. „Přišel mi dopis od zdravotní pojišťovny, že mi léčbu schvalují,“ jásá Jarka. Zdravotní pojištění si herečka poctivě platí už přes padesát let, dokonce i teď, protože stále točí a hraje v divadle.

Injekce jí obětavě píchá syn Jarda (38), který má s těmito zákroky bohaté zkušenosti, na několika místech pracoval jako pomocná zdravotní síla. „Ohromně mě to zvedlo i psychicky,“ pochvaluje si Obermaierová.

VIDEO: Obermaierová hraje i v muzikálu Kvítek mandragory. Co prozradila po premiéře?

Fotogalerie
45 fotografií