Jeden z domů dopadl mnohem hůře. „Z obavy, že byli uvnitř a jsou zranění, jsme na místo raději vyslali vrtulník. Nebylo ho ale potřeba. Zraněn byl pouze řidič kamionu (26), kterého zdravotníci ošetřili a převezli do nemocnice v Boskovicích,“ uvedla mluvčí záchranky Michaela Bothová.

Kamion poškodil dva domy i sloup elektrického vedení. „Dohromady je škoda kolem 1,5 milionu korun. Na vozidle je to 600 tisíc korun, na jednom domě 800 tisíc korun, druhý dům byl poškozený lehce a škoda je asi 20 tisíc korun a další škoda vznikla na sloupu veřejného osvětlení," uvedla Hrůzová.

Příčinou nehody byl podle policie mikrospánek řidiče kamionu. „Můžeme zároveň vyloučit podnapilost řidiče. Dechová zkouška byla u něj negativní,“ vysvětlila mluvčí policie Petra Hrůzová.

Silnice v Lažánkách byla uzavřena až do pozdního odpoledne. „Objízdná trasa byla vedena přes Olomočany,“ upřesnila Hrůzová. Na místě zasahovali také hasiči, kvůli spadlému sloupu elektrického napětí energetici a dům zkontroloval statik. „Pokud někdo nehodu viděl, uvítáme jeho svědectví na lince 158," vyzvala veřejnost policejní mluvčí.