Restaurace o rozloze 495 m2 se nachází v betonové trubce, která vypadá, jako by pomalu klouzala do moře. Hosté se přesunou z povrchu do hloubky 5 metrů pod hladinou. Díky plynulému přechodu se zde lidé necítí jako v pasti, ale bezpečně.

Hosté postupně sestupují třemi úrovněmi restaurace. Z interiéru s dubovým obkladem schází po dubovém schodišti a pokračují přes místnost se šampaňským do hlavní jídelny. Přecházejí přitom z teplých dřevitých tónů do chladného modrého a šedého prostředí. Surový beton je doplněn velkým panoramatickým oknem, které zakrývá trubku a nabízí výhled do moře.

Aby byla zajištěna dobrá viditelnost i v noci, Snøhetta přidala tlumené osvětlení na mořském dně v kombinaci s nízkým vnitřním osvětlením. Do místnosti se šampaňským vede velké vertikální okno, které propouští světlo a umožňuje hostům, aby při popíjení nápojů mohli pozorovat hladinu moře.

V interiéru převládá dřevo. Vlastní nábytek je minimalistický a čistý, aby zbytečně neodváděl pozornost od výhledu na moře. Keramika je vyrobená místními umělci, kteří používající písek z mořského dna. Jídelní servis tak poskytuje kontinuitu mezi venkovním a vnitřním. Místnost se šampaňským je teplé oranžové a růžové prostředí. Volba na symbolizovat písek a mušle nacházející se na břehu.

Celkový pocit je překvapivě lehký a vzdušný, protože architekti tvrdě pracovali na tom, aby se hosté v podmořské restauraci necítili klaustrofobicky.

Pokud se vydáte na cestu a ochutnáte 18chodové degustační menu, můžete očekávat, že zaplatíte zhruba 3 700 norských korun včetně nápojů.

Fotogalerie
14 fotografií