Říká se, že být nominován na České lvy je vítězství samo o sobě, přičemž výhra je jen bonus. To si ovšem pravděpodobně nemyslí herec Jan Hartl, který v sobotu předvedl, že prohrávat neumí. 

Poté, co v jeho kategorii nejlepšího herce ve vedlejší roli triumfoval místo něj mladý nováček Jan František Uher, se šestašedesátiletý herec okamžitě naštvaně zvedl a opustil sál. Podle serveru Profimedia herecký matador prohru neunesl a chtěl z pražského Rudolfina, kde se slavnostní večer odehrával, co nejrychleji zmizet. 

Rozčílený pak ještě údajně ztropil scénu u šaten, kde nemohli najít jeho bundu. Když se později našla ve VIP sektoru, chtěl se co nejdříve vypařit. Pokoušel se proto odejít přes zázemí kuchyně. Když si uvědomil, že tudy cesta nepovede, vydal se rychlým krokem k hlavnímu vchodu. Okamžitě po opuštění pražského Rudolfina už vytahoval z bundy krabičku cigaret. Zřejmě aby se uklidnil. 

„Herci mají hrát, a ne žvanit o tom, jak hrajou. Hlavní bylo, že jsem po dlouhé době na tom filmu mohl potkat lidi okolo pana kameramana Smutnýho. Oni se prostě nezastaví od rána do večera. Na slávu kašlou a pro ten film udělají mnohdy daleko víc než ti slavní,“ nechal se slyšet několik dní před Českými lvy Hartl. Už jen proto je jeho „výstup" na Českých lvech přinejmenším velmi překvapivý.  

VIDEO: Oceněný Karel Dobrý po Českém lvu: byl upřímnější: Kdybych to nedostal, byl bych zklamaný

Video
Video se připravuje ...

Oceněný Karel Dobrý po Českém lvu: Kdybych to nedostal, byl bych zklamaný Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Fotogalerie
81 fotografií