Slunečnou a teplou sobotu 23. března si v Praze všichni užili. Náplavka byla narvaná k prasknutí, turnikety v zooologické zahradě se nezastavily, po Petříně se procházely zamilované páry. Počasí v neděli se zkazilo, přes naše území zvolna postupovala od západu až severozápadu studená fronta, oblohu zakryly mraky, a v tomto módu se ponese i v první polovině týdne.

 

V pondělí bude podle předpovědi meteorologů Českého hydrometeorologické ústavu (ČHMÚ) zpočátku většinou polojasno, postupně od severozápadu zataženo s přeháňkami nebo občasným deštěm. Během odpoledne přechod k proměnlivé oblačnosti a místy přeháňky. Ojediněle bouřka. Nejvyšší teploty 7 až 9 °C. Mírný, přes den čerstvý západní až severozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

V úterý ČHMÚ předpovídá proměnlivou oblačnost, zejména večer místy přeháňky, přechodně i smíšené. Nejnižší noční teploty +2 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 9 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s (55 km/h).

Koncem týdne se oteplí

Oblačno až zataženo zůstane i ve středu, jen místy přechodně polojasno. Místy přeháňky nebo občasný déšť, zpočátku i srážky smíšené. Nejnižší noční teploty +2 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 10 °C. Mírný severozápadní, postupně západní vítr 2 až 5 m/s.

Ani ve čtvrtek to nebude jiné. Podle předpovědi má být zataženo až oblačno, místy slabé přeháňky nebo občasný déšť. Postupně ustávání srážek a částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 4 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 12 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

V pátek a o víkendu má být polojasno, převážně zataženo s teplotami okolo 16 stupňů.

Takhle krásně bylo v sobotu 23. března v Praze:

Fotogalerie
26 fotografií