Video
Video se připravuje ...

EXKLUZIVNĚ: Věra Bílá (†64) v otevřené rakvi, zhroucení pozůstalí Facebook

A všechno se to odehrávalo za doprovodu cimbálovky Giňovců, tedy kapely složené z Věřiných bratrů, bratranců, synovců a prasynovců. Před pár měsíci Bílá prohlásila, že Česko o ní ještě uslyší. A to se opravdu podařilo. A co na tom, že už nebyla mezi živými…

Rakev měla kvůli své nestandardní postavě vyrobenou na míru z dubového dřeva. Byla tak obrovská a těžká, že ji šest statných chlapů horko těžko dostalo bočním vchodem do kostela, aby při tom nepoškodili dveře.

Ještě před tím, než začala mše, farář zahájil kázání a zazněly z kůru varhany, se rakev s Věrou otevřela. V tu chvíli do kostela, jehož podlaha byla poseta věnci, vtrhli všichni Věřini blízcí a přátelé. Každý chtěl svoji modlu chytit za ruku, rozloučit se, dát jí do rakve květinu, mince, stovku, dvě či pět, anebo krabičky cigaret Věřiny oblíbené značky.

Při tom hráli Giňovci ty pravé »pohřební cigánské« a všichni, kdo se loučili a měli u sebe mobil či foťák, si chtěli svoji Věru zvěčnit na památku. A to se vůbec nelíbilo zpěvaččině rodině. Proto se také celá ceremonie neobešla bez šťouchanců, vyhazovů od rakve, zabavování mobilů a občas vylétla i facka. Přesně tak, jak to k těmto pohřbům patří...

Když už měla začít mše a rakev s Věrou posetou květy a dary měla být zavřena, nastal problém. Celou dobu totiž Věru v rakvi hladila a držela za ruku sestra Helena. Její loučení bylo tak dojemné, že rozplakalo i ty, co se do té doby drželi. Helena, která byla slavné sestře ve všem nápomocna, se ale od své Věry nemohla odtrhnout.

Nakonec ji museli doslova odvléci dva příbuzní, kteří ji potom před kostelem křísili studenou vodou. Věřina sestra na tom byla psychicky tak špatně, že se potom nezúčastnila ani mše. Proseděla ji před kostelem na schodech, které vedly do sakristie. Na hřbitově, kde byla poté Věra pohřbena, už ale Helena byla a snažila se ze všech sil, aby celou pietu ustála.

Fotogalerie
115 fotografií