Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Našla policie ostatky bílého koně Pavla? Chci, aby to byl můj syn! Naříká zoufalá máma

Autor: shp - 
22. března 2019
19:21

Je tomu už šest let, co zmizel Pavol Miko (45) ze slovenského Poltáru. Nyní po dlouhé době možná v jeho případě přijde zásadní obrat. Tento měsíc se totiž našla lebka a kosti. Nález byl učiněn v Tomášovcích, několik set metrů od místa, kde našli kdysi zaparkované auto Miky. Co si o záhadném nálezu myslí ztrápená Pavlova maminka Mária Miková (70)?

Okolí, kde byly nalezeny ostatky, pročesávala začátkem měsíce kriminálka. Náhodný kolemjdoucí totiž našel lebku a část kostí. „Mohu potvrdit, že policie v Lučenci zahájila trestní stíhání pro zločin zabití. Ve čtvrtek (7. března) v dopoledních hodinách v obci Tomášovce, v keřích u Kriváňského potoka, byly nalezeny pozůstatky lidského původu,“ řekla webu Pluska.sk krajská policejní mluvčí Mária Faltániová.

Našla se lebka a další kosti

Lebka, sanice a nespecifikovaná kost, která byla zajištěna, byly odeslány na zkoumání, přičemž na místě nebylo možné zjistit příčinu smrti. Případ je ve stadiu vyšetřovaní,“ dodala mluvčí.

Máma Pavla Mika se tuto zprávu dozvěděla ve středu. Smutná žena je už téměř smířená s tím, že její syn nežije, ale nyní napjatě čeká, jak dopadne expertiza nalezených ostatků.

Chci a přeji si, aby testy DNA potvrdily, že jsou to pozůstatky mého syna Pavlíka. Už šest let se trápím, nespím, protože nevím, kam přinést kytici květů. Takhle bych alespoň mohla zajít konečně až na jeho hrob. Policie má moje DNA, takže netrpělivě budu čekat na ty výsledky. Před časem jsem byla nezávisle i za třemi vědmami a ty mi řekly, že je můj syn mrtvý a že jeho pozůstatky vyhrabe zvěř někde u vody,“ svěřila se ztrápená paní Mária.

Policie mlží

Teď se našla ta lebka a kosti u Kriváňského potoka a jen půl kilometru od místa, kde ho viděli naposledy,“ dodává maminka. Policejní mluvčí byla dále na slovo skoupá a nepotvrdila ani nevyvrátila, zda nález souvisí s vyšetřováním tohoto případu. „Jsem zvědavá, až mi zavolají po expertize, co zjistili,“ přizvukuje Mária Miková.

Pavol Miko, jehož mrtvolu už hledal i jeho vlastní syn, byl přitom prohlášen za nezvěstného přesně měsíc předtím, než neznámý vrah sprovodil ze světa advokátku Ľubicu Kolesárovou. Pavol i ona byli spojováni s kontroverzními podnikateli Salmanovými a nezvěstný Miko figuroval ve více firmách jako společník – tzv. bílý kůň.

Máma chce konečně pochovat syna

Den před svým zavražděním se Ľubica Kolesárová se mnou chtěla sejít. Asi mi chtěla něco říct, ale nestihla to,“ prozradila Mária. Teď věří alespoň v to, že lebka a další pozůstatky patří jejímu synovi. „Chci ho konečně pochovat. Je to hrozné, když vím, kde mám pochované psy a nevím, kde leží můj syn,“ dodala paní Mária.

lunatic ( 22. března 2019 20:13 )

Dopodnikal

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání