Vše začalo tím, že policejní hlídku krátce před půl jedenáctou večer zaujal volkswagen s tmavými skly a rakouskou registrační značkou. „Nechali auto vylustrovat a zjistili, že po vozidle je vyhlášeno pátrání v celém Schengenském prostoru,“ uvedla mluvčí policie Petra Hrůzová.

Policisté se snažili auto zastavit, ale to se řidiči nelíbilo. Dupl na plyn a snažil se ujet. „Na ulici Rooseveltova porazil dopravní značky, kdy museli i lidé na chodníku uskakovat, nezastavil jej ani zátaras policejních aut,“ pokračovala Hrůzová.

Z okénka vyhodili samopal

Do pronásledování se v tu chvíli zapojilo už asi deset policejních vozů. Cizinci proráželi dopravní značení a snažili se dostat na dálnici. „Najeli do protisměru na dálnici D2, kde pokračovali v protisměrné jízdě na přivaděč. Zastavily je až výstřely ze služební zbraně těsně před vjezdem na D1,“ upřesnila Hrůzová.

Krátce předtím vyhodila posádka auta v ručníku zabalený samopal. V autě pak byly i další zbraně, několik zásobníků a náboje.V autě byly i pytle s neznámou zelenou sušinou a několik dalších registračních značek aut. Řidič byl pod vlivem drog. U všech podal státní zástupce návrh na vazbu,“ dodala Hrůzová.