Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Desítky milionářů pláčou: Loď, která jim vezla jejich miláčky, šla ke dnu!

Autor: DH - 
21. března 2019
19:35

V Atlantském oceánu nedaleko Francie ztroskotala italská kontejnerová loď. Přepravovala tisíce automobilů, mezi nimi desítky na zakázku vyrobených vozů značky Porsche. Nechyběla ani další luxusní auta. Na lodi z dosud nezjištěných příčin vypukl požár.

K neštěstí došlo 11. března přibližně 240 kilometrů od pobřeží Francie. Italské kontejnerové lodi z dosud nejasných důvodů vzplála paluba a všech sedmadvacet námořníků muselo v záchranných člunech uprchnout.

Nouzová plavidla ale také dlouho nevydržela a po selhání motorů tak všichni pracovníci lodi museli čekat na záchranu britského královského námořnictva. Loď s nákladem se už ale zachránit nepodařilo.

Díky havárii se tak do hlubin Atlantiku ponořilo na 2000 tisíc automobilů. V kontejnerech bylo mimo jiných i 12 luxusních vozů Porsche GT2 RS. Jedno přijde na více než 10 milionů korun. Superauta směřovala do Brazílie, kde už na ně čekali nedočkaví budoucí majitelé.

Tato auta jsou velice vzácná a Porsche kvůli jejich jedinečnosti již zastavilo výrobu tohoto modelu. Aby lítost milionářů nebyla tak velká, automobilka ze Stuttgartu jim slíbila, že pro ně jejich vozidla speciálně dovyrobí.

Mimo to Porsche v moři ztratilo 37 vozů. Podobně je na tom i Audi. Několik desítek aut typu RS4, RS5, Q7 nebo A3 putovalo též ke dnu.

Kvůli havárii do moře uniklo přes dva tisíce tun pohonných hmot. Příčina potopení lodi je v šetření.

Ondratnv ( 22. března 2019 00:04 )

Tento článek psal nebo opsal idiot.

kakamilek ( 21. března 2019 22:16 )

Neuvěřitelná a šokující hloupost, zřejmě akademicky vzdělaného pisálka. Tragedie nastupujíci generace rádoby inteligence

prycsnima ( 21. března 2019 22:04 )

2 MILIONY AUT. "Díky havárii se tak do hlubin Atlantiku ponořilo na 2000 tisíc automobilů. V kontejnerech " Vopravdu hovado co to psalo.

Ruth ( 21. března 2019 20:06 )

Pro milionáře to není žádná tragédie, že přišli o jejich plechový miláčky. Tragédie je to pro živočichy žijící v moři, způsobilo to další ekologickou katastrofu. Kvůli havárii do moře uniklo přes dva tisíce tun pohonných hmot.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání