Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Apokalypsa na hřbitově: Dva mladíci (17 a 18) na Jičínsku demolovali náhrobky i sochy!

Autor: DH - 
21. března 2019
14:05

Jičínští kriminalisté prošetřují otřesný případ výtržnictví, ve kterém hraje hlavní roli alkohol. Mladík (18) měl spolu se svým o rok mladším kamarádem přibližně v půlce února zdemolovat cenný vesnický hřbitov. Vznikla přitom škoda v řádech desítek tisíc korun.

K činu došlo v obci Železnice nedaleko Jičína v Královéhradeckém kraji. Podle policie mladý muž (17) společně se svým kamarádem (18) v podnapilém stavu nejprve demoloval vybavení ulic.

„Pohybovali se po obci, kdy měli lomcovat s dopravní značkou, vysypávat odpadkové koše a zvonit na cizí zvonky. Následně se měli společně odebrat na místní hřbitov, kde měli dílo zkázy dokonat,“ uvedl policejní mluvčí Aleš Brendl.

Na hřbitově podle vyšetřovatelů mladíci společnými silami poničili několik hrobů, náhrobků a také cenných pískovcových soch. „Celková škoda je předběžně vyčíslena na částku 71 tisíc korun,“ doplnil Brendl.

Kriminalistům na dopadení údajných pachatelů stačily jen tři dny. Po předběžném vyšetření policie přistoupila k odpovídajícím krokům. „Policejní komisařka služby kriminální policie a vyšetřování v uplynulých dnech zahájila trestní stíhání sedmnáctiletého mladistvého a jeho o rok staršího kumpána,“ potvrdil policejní mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí staršímu z mladíků dvouletý trest odnětí svobody za přečiny výtržnictví a poškozování cizí věci a nezletilému trest o rok nižší. Snad si napříště podobné činy rozmyslí.

nabuchodonozor ( 21. března 2019 14:45 )

Nařezat a zavřít na noc do márnice.

Tara-Tara ( 21. března 2019 14:21 )

žádné nóvum.....tady to udělali cca před 50ti lety a vzhledem k tomu, ze jeden byl synáček komousskeho papalase, tak se moc nic nedelo...je to ale hnus

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání