Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žena si píchla do žíly ovocnou šťávu. Poškodila si orgány a skončila na JIPce

Autor: Mii - 
21. března 2019
19:53

Na pokraj smrti se dostala žena ze střední Číny, která chtěla podpořit své zdraví. Podle staré babské povídačky si píchla injekci, ve které byla šťáva z ovoce, protože si myslela, že vitamíny se tak lépe vstřebají. Její organismus ale zareagoval šokem, rychle musela do nemocnice, kde doktoři odhalili, že si tak způsobila částečné poškození několika orgánů. Informuje o tom televize BBC.

Žena, jejíž příjmení je podle čínských médií Zengová, pochází z provincie Chu-nan. Na konci února si vytvořila šťávu z 20 různých druhů ovoce a tu si injekční stříkačkou píchla přímo do žíly. Ihned poté dostala vysokou horečku a začala ji pálit kůže.

Nejdříve ale symptomy ignorovala a myslela si, že posílení imunity se povedlo, organismus si jen zvyká. Když se o tom ovšem zmínila svému manželovi, okamžitě ji naložil do auta a odvezl do nemocnice ve městě Čchen-čou.

Doktoři ji prohlédli a zhodnotili, že její stav je vážný. Přesunuli ji do sousední nemocnice spadající pod Univerzitu Xiangnan, kde byla přijata do jednotky intenzivní péče. Vedoucí doktor Liu Jianxiu poté začal řešit, že z vpichu šťávy dostala vážnou infekci a poškodila si játra, srdce, ledviny i plíce. Bylo třeba jednat rychle, protože hrozilo, že dojde k celkovému selhání orgánů, sepsi a nakonec smrti.

Vyznavačka alternativní medicíny

Lékaři se proto rozhodli napojit ženu na dialýzu, aby se jí vyčistil organismus. Dostala také antibiotika společně s léky proti srážlivosti krve. Celkem léčba trvala pět dní, pak se mohla z JIP přesunout do specializovaného oddělení pro ledviny.

„Myslela jsem si, že čerstvé ovoce je velice zdravé. Nikdy by mě nenapadlo, že když si ho píchnu do těla, uškodí mi,“ vysvětlovala později žena, proč se rozhodla k tak nezvyklé metodě. O alternativní medicínu se podle svých slov zajímá dlouho a nikdy s ní neměla žádný problém.

Doktor Liu ale varoval veřejnost, ať nenásleduje žádné praktiky, které nejsou podloženy vědeckým výzkumem. Podobné injekce jsou podle něj velmi škodlivé pro játra a ledviny a mohou skončit smrtí. Žena měla štěstí, že přežila.

Zobrazit celou diskusi