Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lákají Klause mladšího i jeho otce do boje o Brusel. Zájemců přibývá

Video se připravuje ...
Autor: simao - 
20. března 2019
19:35

Klausovi mladšímu se po vyhazovu z ODS množí nabídky na kandidaturu v evropských volbách. Po Straně nezávislosti ČR, která volá po czexitu, se ozvalo i hnutí Tvůj kandidát, které nabídlo kandidaturu do eurovoleb i exprezidentovi Klausovi.

„I když se asi neshodneme ve všem, prezident Klaus je mimořádnou a výraznou osobností, která si zaslouží být vyslyšena na evropské politické scéně,“ uvedl šéf hnutí Tvůj kandidát Daniel Konečný. 

Upozorňuje, že uzávěrka jmen na kandidátních listinách se kvapem blíží. Nové hnutí či stranu již přihlásit do voleb možné není, lhůta vypršela v úterý. Změny ve jménech stávajících přihlášených uskupení však ještě učinit lze. A to do pondělí 25. března.

Místo na kandidátce nabízí toto hnutí i Václavu Klausovi ml. - a to proto, že oba Klausové dle něj neměli dostatek času k založení vlastního hnutí, za které by kandidovali.

O této možnosti promluvil exprezident Klaus pro úterní Blesk. „Já myslím, že to vyloučení mohlo být až tři týdny dřív. Kdyby přišlo, tak bych stihl buď sám, nebo spolu s ním nějaký takový subjekt založit. Ale za dva tři dny se to stihnout nedalo,“ řekl Blesku Klaus starší.

Na dotaz, zda by se Klaus jako euroskeptik byl ochoten účastnit eurovoleb, odpověděl jasně: „Ano“. A na dodatečnou otázku, zda nepřímo potvrzuje, že se nějak vloží do politiky, reagoval slovy: „Ne. Nepřímo to nevylučuju.“

Video  Exprezident Klaus promluvil o vyhazovu syna z ODS a tvrdě zkritizoval její vedení  - Blesk - Karel Kopáč a Vera Renovica
Video se připravuje ...

Klausovi mladšímu po rozchodu s ODS nabíhá i Strana nezávislosti ČR. Její lídr František Matějka na dotaz Blesk Zpráv, jak velkou vidí šanci, že by za ně exprezidentův syn skutečně kandidoval, uvedl: „Jestli se objeví, nebo neobjeví je otázka na Václava Klause mladšího a nepřísluší mi, abych více komentoval naši osobní schůzku.“

S Klausem ml. se Matějka sešel v neděli. „V neděli jsme společně s mladým Václavem Klausem seděli v odpoledních hodinách přibližně hodinku a já jsem nabídl Václavu Klausovi ml. spolupráci se Stranou nezávislosti ČR ve volbách do Evropského parlamentu. V tuto chvíli řeknu, že neumím posoudit, zdali ta nabídka padla na úrodnou půdu. Dokonce bych řekl, že uvažuje nad tím, že by založil svůj vlastní nějaký politický subjekt,“ dodal Matějka.

bombarder1 ( 21. března 2019 08:52 )

Kožený bude podpredseda tej novej partaje Klausov. ☺️

bombarder1 ( 21. března 2019 08:50 )

Čo vznikne spojením českého komunistu a slovenskej komunistky? Václav Klaus mladší.

petr12 ( 21. března 2019 08:37 )

Okamžitě volíme stranu Klausu je to jediná záchrana pro občany,stát,rodiny,bezpečí!!!

cepp ( 21. března 2019 07:59 )

Příští volby budou o mladých, recyklované politiky už si volit nebudeme.

sekebo ( 20. března 2019 23:20 )

Tuneldědek rozprodal v 90. letech naši ekonomiku západnímu kapitálu, nemálo toho nechal vytunelovat a teď chce kandidovat za "Stranu nezávislosti"? Skvělý vtip, když drtivá většina ekonomiky u nás nám nepatří a on si chce hrát na nezávislost

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa