Herci známému především díky pořadu Tele Tele kdysi při hostování s divadlem v Mostě moc do smíchu nebylo. Naopak se mu udělalo velmi zle. „Rovnou z jeviště mě odvezli na operační sál se zánětem slepého střeva. Operoval mě tehdy kamarád doktor. Od něj jsem se později dozvěděl, že jsem nebyl daleko od toho, abych zemřel přímo na jevišti. Tak vážné už to bylo,“ vzpomněl si na jeden ze svých nejhorších zážitků Carda v rozhovoru pro iDnes.cz.

„Dnes už si ale na takové věci, abych něco kvůli práci zanedbal, dávám větší pozor. K sebeúctě člověk bohužel většinou dospěje až věkem, anebo podobnými, skoro fatálními událostmi,“ vysvětlil Josef s tím, že dříve měl hlavně strach, aby neohrozil vyprodaná představení a nezklamal tak diváky. Dnes už ale ví, že zdraví je přednější.

Ovšem osud si s ním ošklivě pohrál ještě jednou. „Zrovna jsme někam jeli s Jakubem a jeho pánem, měl jsem být pryč tři dny, a na zahradě nám zrovna dozrávaly hrušky,“ popisoval rodák z Ústí nad Labem, který proto vylezl na žebřík a chtěl ovoce očesat, aby z něj pak mohl připravit hruškovici. „Spadl jsem tak nešťastně, že jsem si zlomil čtyři žebra a propíchl plíce.“

„Nemohl jsem ani vstát, manželku ke mně přivolal až štěkající pes,“ vylíčil dramatický úraz, jaký loni kolem Vánoc postihl i moderátora Jana Musila (51). Ten se stále zotavuje a teprve nyní dělá první kroky. Podobně na tom byl kdysi zřejmě i Carda. „První, kdo mi telefonoval do nemocnice, byl Barťák (Jiří Bartoška - pozn.red.) se slovy: Prosím tě, to sis tu hruškovici nemohl někde koupit?“ říká už dnes se smíchem hvězda muzikálů Trhák, Starci na chmelu či Kvítek mandragory.

Sám prý ale dává raději přednost tragikomediím. V divadle Bez zábradlí je možné ho vidět například v představeních Garderobiéra či Jistě, pane premiére. Právě v poslední jmenované hře měl možnost se setkat i s nedávno zesnulým Stanislavem Zindulkou (†86). „Stál jsem s ním na jevišti, když se loučil s divadlem. Nečekal jsem, že tu s námi bude už jen pár měsíců,“ dodal pro iDnes herec a bavič. 

VIDEO: Honza Musil po třech operacích zase chodí! Podívejte se na jeho první kroky!

Video
Video se připravuje ...

Honza Musil po třech operacích zase chodí! Podívejte se na jeho první kroky! Facebook

Fotogalerie
36 fotografií