Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fritzlova znásilňovaná dcera: 10 let po uvěznění otce konečně našla štěstí

Autor: shp - 
20. března 2019
18:40

Už je tomu 10 let, co byl odsouzen rakouský tyran a despota Josef Fritzl (83) za opakované znásilňování a věznění své dcery Elisabeth (52), která mu porodila sedm dětí. Zdeptaná žena musela po vysvobození ze sklepního vězení ve městě Amstetten začít žít úplně od začátku. Nyní to vypadá, že je konečně šťastná. I se svými potomky žije pod novou identitou na rakouském venkově.

Elisabeth žila bez špetky čerstvého vzduchu i bez slunečních paprsků ve sklepě dlouhých 24 let. Její násilný otec ji uvěznil, když jí bylo teprve osmnáct. Podle obžaloby ji znásilnil více než 3000krát. Fritzl za to skončil v base na doživotí. Za mřížemi věznice Stein nedaleko města Krems podle všeho prožívá hotové peklo, které si určitě zaslouží.

Fritzlovi prý vymlátili zuby

Ostatní vězni ho prý napadají, urážejí a jeden z nich mu měl dokonce údajně vymlátit všechny zuby. Vedení věznice tyto zvěsti nekomentuje. U Fritzla se prý v poslední době začala projevovat stařecká demence a rezignoval na život. To jeho oběť Elisabeth podle britského Daily Mirroru začala 10 let po uvěznění svého otce konečně naplno žít.

Ve sklepě si údajně zachovala příčetnost jen díky tomu, že chránila své potomky. Nyní bydlí se svými šesti přeživšími dětmi v odlehlé rakouské vesničce, jejíž lokace je před veřejností přísně utajena. Elisabeth i její potomci mají nová jména. Místo, kde žena žije, je označováno také pouze jako Vesnice X. Jejím dětem a zároveň sourozencům je nyní mezi 17 a 31 lety.

Spí s otevřenými dveřmi

Všichni žijí spolu a mají v ložnicích otevřené dveře, aby se nebáli. Trauma z života ve sklepě bylo příšerné. Dvoupatrový rodinný dům, v němž žijí, je neustále chráněn průmyslovými kamerami a ozbrojenými strážemi. Ten, kdo by se někdy k budově chtěl přiblížit, může očekávat, že ho během chvíle sebere policie. Rodině prý pomáhají i semknutí místní obyvatelé, kteří chrání jejich identitu.

Jeden z fotografů, který se vydal do Vesnice X, zavzpomínal, co se tam stalo. „Bylo tam jenom několik vesničanů, kteří ale spolupracují s policií. Byl jsem rychle obklíčen lidmi, kteří mi říkali: Nechtějí s vámi mluvit, nechtějí vás vidět. Prosím, vypadněte odsud.“ Místní majitel restaurace prohlásil: „Rodině se daří víc než dobře.“

Jsou slušní, veselí a usměvaví

Chodí sem často a chováme se k nim jako k ostatním hostům. Každý ve vesnici je zná,“ dodal. „Když si vezmete, čím si prošli, jsou velmi slušní, veselí a usměvaví,“ dodal další místní obyvatel. Elisabeth našla i lásku. Už rok po svém osvobození se dala dohromady s bodyguardem Thomasem Wagnerem, který je o 23 let mladší než ona.

Láska to byla tak velká, že se k nim dokonce Thomas nastěhoval. Podle Fritzlovy švagrové Christine R. chodí Elisabeth často nakupovat, má ráda módu a její nejmladší syn Felix si zamiloval konzoli PlayStation. Opravdu to vypadá, že jsou nyní všichni šťastní. Jen blázen by jim ale záviděl. Jestli si to někdo zaslouží, tak po všech těch vytrpěných letech jsou to určitě oni.

HledacPravdy ( 21. března 2019 03:26 )

Měli by tomu Fritzlovi zajistit bezpečnost v tom vězení, tohle není v pořádku, že se na něm vybíjí nějaký psychopat. Ale hlavně ať už tam zůstane.

Linda Scott ( 20. března 2019 20:00 )

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.com

mamaeva ( 20. března 2019 19:31 )

strašně moc jim to všem přeji. je super jak se k nim chovají lidé kolem. ať jsou zdraví, šťastní a spokojení a je jim dobře. to zlé už mají odžito.

Monikay ( 20. března 2019 19:20 )

skvělé že začali normálně žít. mateřský pud ji zachránil i takovém srabu.

babapsi ( 20. března 2019 19:05 )

k tomu není co dodat, podle toho svět vypadá, je to lidská zvůle - co panuje !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání