V Kanadě proběhlo v posledních dnech odvolací řízení ohledně návratové žaloby a konečně padl rozsudek, který určil, že synové Lucie Vondráčkové a Tomáše Plekance se musí vrátit z Kanady do Česka, ovšem až po skončení školního roku. Obě strany sporu reagovaly na výsledek potěšeně a braly ho jako své vítězství. 

Ovšem podle právničky Tomáše Plekance nemůže být o výhře Vondráčkové vůbec řeč a důvod radovat se tak podle ní má pouze její klient. „Lucie Vondráčková Plekancová prokazatelně plánovala, bez ohledu na přítomnost či nepřítomnost otce na území Kanady, zde trvale setrvat," uvedla Mgr. Lenka Radoňová ve vyjádření, které zaslala Blesku.

„Ve své komunikaci, prostřednictvím kanadské právní zástupkyně, vůči otci i ve svých soudních podáních opakovaně uvedla, že považuje Kanadu za jediný domov svůj i svých dětí. Kanadský Nejvyšší soud opakovaně nesdílel její názor, nařídil termín pro návrat dětí v doprovodu otce do ČR a nepřiznal matce jí požadovanou kompenzaci a náhradu nákladů řízení," dodala pro Blesk hokejistova advokátka. 

Ta přitom tímto vyjádřením jasně rozporuje tvrzení z prohlášení, které vydali naopak právníci zpěvačky Petr Machálek a Martin Kornel. Z jejich slov totiž vyplývalo, že Lucie se samotnému návratu do vlasti nebránila, ale nelíbilo se jí, že by děti musely měnit prostředí náhle a během školního roku. „Podle dřívějšího rozhodnutí soudu prvního stupně se měly děti vrátit do ČR bezodkladně. Odvolací soud zohlednil zájmy dětí, na které opakovaně upozorňovala paní Lucie Vondráčková, a rozhodl tak, že děti dokončí školní rok, nebudou nyní měnit svůj domov a do ČR se vrátí až po jeho skončení,“ uvedli advokáti pro Blesk.

Sama blondýnka pak v poslední době na sociálních sítích hojně naznačovala, že už v Kanadě zůstávat nechce a ráda by se vrátila do Čech, jenže kvůli probíhajícímu řízení to zatím není možné. Ze stejného důvodu prý zmeškala i české premiéry několika svých snímků. Jenže její údajné snahy zabránit stěhování do Česka naznačují něco jiného. Těžko říct, jak se tedy ve skutečnosti Lucie na verdikt soudu tváří a co se jí teď honí hlavou.

VIDEO: Vondráček o chybějící dceři Lucii: Je zoufalá z únosu dětí

Video
Video se připravuje ...

Vondráček o chybějící dceři Lucii: Je zoufalá z únosu dětí Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
52 fotografií