Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Bestiální vražda sběratele Evžena (†50): Soud manželům zrušil doživotní trest!

Autor: ČTK - 
19. března 2019
11:52

Vrchní soud zrušil doživotní tresty nad bývalými manžely Jaroslavem a Petrou Janákovými. Za loupežnou vraždu sběratele, za dva pokusy o vraždu zaměstnance Janákových a za přípravu dalších dvou vražd si osmadvacetiletá žena odpyká 30 let vězení, třicetiletý muž o dva roky méně. Verdikt je pravomocný. Motivací páru k trestné činnosti byla snaha získat peníze na zaplacení dluhů.

Nejzávažnější zločin spáchali Janákovi 31. července 2017, kdy zavraždili padesátiletého sběratele mincí a známek Evžena z Prahy. Pod záminkou, že mají na prodej předměty k rozšíření jeho sbírky, jej vylákali na schůzku a Janáková ho při společné jízdě autem střelila poblíž Lázní Bělohrad zezadu do hlavy. Janák pak tělo odtáhl do pole a muži sebral hotovost ve výši 34.000 korun.

Dvakrát se manželé neúspěšně pokusili zavraždit svého zaměstnance z herny v Nové Pace, a to kvůli penězům z uzavřené životní pojistky. Připravovali ještě další dvě loupežné vraždy, a to sběratelů, které si vyhlédli prostřednictvím internetových inzerátů.

Jannnn ( 19. března 2019 16:05 )

lepšie urobíš keď budeš držať hubu, ty *** fašistický...

Jannnn ( 19. března 2019 12:51 )

To akože čo má toto znamenať? sudca pýtam sa ťa, prečo si im zrušil doživotný trest? Ja s týmto rozhodnutím vôbec nesúhlasím, a čo robil štátny zástupca?, ten tam bol akože iba do počtu? Na základe čoho si ty sudca zmiernil zrůdám a vrahom trest? Takýto druh vrahov sa rodí možno raz za 10 rokov, a preto si zaslúžia výnimočný trest. Čo si sa zľutoval, že majú dieťa? Môj nebohý brat, ktorého zavraždili zanechal 2 deti, toto ťa ty "sudca" nezaujíma? Bielí zabili Róma pre pár tisíc korún a už majú zmiernený trest, z doživotia na 30 a 28 rokov,tak to je paráda a nabudúce bude čo? Zase sa odvolajú a dostanú 15 rokov? Keby vraždili cigáni, tak sa s nimi vôbec nebudú baviť a dostanú doživotie. Toto nezostane len tak, proti rozhodnutiu sa odvoláme.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání