Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Kia Sportage: SUV pro ženy, které to chtějí mít za volantem bez práce

19. března 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Pokud toužíte po SUV, ale bojíte se, že je pro vás moc velké, Kia Sportage v provedení High LINE edition vás přesvědčí, že se nemáte čeho bát. Z tohohle auta se brzo stane vaše nejlepší kamarádka o kterou se nebudete chtít dělit. A důvodů je hned několik!

KIA má délku čtyři a půl metru takže pokud se na ni podíváte z venčí, jako první vás pravděpodobně napadne, že s ní nikam nezaparkujete. Tento pocit vás hned tak neopustí ani při prvním sednutí do auta. I zde totiž hned získáte dojem obrovského prostoru.

Parkování s Kiou Sportage je jedna báseň

Hned při prvním parkování se ale ukáže, že jste se báli zbytečně. Sportage HIGH LINE má totiž v základní sestavě parkovací kamery, se kterými je hračka zajet do sebeužšího prostoru. Nejenom, že perfektně vidíte, co se děje za autem, ale na displej kreslí Kia i čáry, kam má auto podle natočení volantu namířeno. Když potřebujete rychle zaparkovat rychle a za vámi v ulici stojí nedočkaví řidiči, kteří chtějí projet dál, parkovací kamera vám ušetří spoustu horkých chvilek.

Elektricky stavitelné sedadlo v základní ceně

Samotný design vnitřku vozu působí sice luxusně, ale ne přehnaně a kombinace látky a kůže je sympatická, praktická a velmi povedená. Dekor palubní desky a interiéru je v černém lesku, takže pokud ho nechcete neustále leštit, upozorněte spolujezdce, že ve vašem autě se nesvačí!

Co se na jednu stranu může zdát jako zbytečný luxus je elektricky nastavitelné sedadlo řidiče a spolujezdce, které je ve verzi High LINE také v základní ceně. Jenomže když zjistíte, že místo zdlouhavého a náročného točení kolečkem a nastavování vám stačí jen dvě páčky, hladký pohyb a za pár vteřin už perfektně vidíte na vozovku, okamžitě této sympatické fubnkci podlehnete. Pak už stačí jen nastavit zrcátka, spárovat telefon, vybrat oblíbený playlist a můžete do terénu.

Nenasytný motor? Nemějte obavy

Z dalších vychytávek, které vás okouzlí a navíc jsou také v základní ceně High LINE je potřeba zmínit panoramatickou střechu, elektricky ovládaný kufr a devatenáctipalcová kola. Co nás v testu ale posadilo téměř doslova na zadek, byl vyhřívaný volant, který vám v zimních měsících výrazně zpříjemní život. Milý bonusem je i otevírání auta bez klíče, když máte plné ruce a nehodí se vám lovit jej v kabelce nebo po kapsách. S Kiou stačí mít klíček prostě někde u sebe, přijít k autu a vzít za kliku.

Auto startujete jednoduše tlačítkem a díky automatu jede Kia téměř sama. Na to, že je poměrně velká rozhodně není líná a hlavně ve sportovním režimu zrychluje nečekaně svižně. Ani zdaleka nežere tolik, na kolik by mohla vypadat. Dieselový motor o objemu 1,6 litru si moc nežádá. Na plnou nádrž v testu dojela z Prahy do Drážďan a zpátky a ještě týden jezdila po městě.

Kiu Sportage v provedení High LINE edition dostanete i s metalízou a všemi vychytávkami za 699 480 korun. Koupit ji lze na https://www.autobond.cz/