Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opičí kulturistka fascinuje návštěvníky zoo. Obří svaly má dominantní samice

Autor: Mii - 
18. března 2019
20:50

Nečekané slávy se dočkala opice, kterou chová zoologická zahrada v Helsinkách. Její ohromné svaly zaujaly fotografku Santeri Oksanenovou, která obdivuhodného primátora vyfotila a proslavila jej po celém internetu. Jde o samičku chvostana bělolícího, která doslova přetéká svalovou hmotou. Informuje o tom server news.com.au.

Oksanenová byla z opice naprosto v šoku. „Nemohla jsem uvěřit tomu, jak velké svaly měla. Ostatní jedinci vypadali v porovnání menší a byli z ní trochu vystrašení,“ vzpomínala fotografka. „Na těch snímcích vypadá, jak kdyby se chtěla účastnit kulturistické soutěže,“ zmínila se smíchem.

Chvostan bělolící je druh primáta, který žije v jižní Americe. Jen málokdy sejde dolů na zem, většinu času tráví v korunách stromů. Potřebuje proto vyvinuté svaly, aby se při neustálém pohybu mezi stromy udržel. Samičky vypadají od samců odlišně, jsou kompletně hnědé, zatímco samci jsou černí s bílou tváří. Jedinec, kterého viděla Oksanenová, byla zřejmě dominantní matka z celé tlupy.

V Česku chvostany bělolící chová například zlínská zoo, jihlavská zoo nebo Zoo Plzeň.

homoerectus ( 19. března 2019 02:55 )

To vypadá spíš na obří špeky.

4747 ( 18. března 2019 21:36 )

Nečekané slávy se dočkala opice, kterou chová zoologická zahrada v Helsinkách. Její ohromné svaly zaujaly fotografku Santeri Oksanenovou, která obdivuhodného primátora vyfotila a proslavila jej po celém internetu. Jde o samičku chvostana bělolícího, která doslova přetéká svalovou hmotou. Informuje o tom server news.com.au. JO JO NENÍ PRIMÁTOR JAKO PRIMÁTOR!!!!!!!!!!!!!!!!TUPCI NOVINÁŘŠTÍ!!!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi