V místě se rekonstruuje silnice I/41 v Hněvkovského ulici, na kterou D2 navazuje. Je tu omezený provoz, místo dvou pruhů v každém směru je sjízdný jen jeden.

Práce na silnici začaly v neděli. „Situace odpovídá prvnímu pracovnímu dni dopravního omezení. Kolona na dálnici D2 směrem od Břeclavi se na příjezdu do Brna vytvořila na 5. až 6. kilometru. Ve směru z Brna na dálnici zatím žádná kolona není,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Podle něj tu bude pomalu se sunoucí kolona nejméně do odpoledne! „První dva tři dny ale bývají vždy krizové, protože jsou plné i objízdné trasy. Potom si ale řidiči nacházejí jiné trasy a začíná si to ‚sedat‘,“ dodal Malášek. Na místě je několik hlídek.

Komplikují to sjezdy k obchoďákům

Dálnice D2 z Bratislavy a Břeclavi má směrem do Brna dva pruhy, v okolí čtvrtého kilometru je ale obchodní středisko Olympia a také Decathlon a další obchody, takže se k dvouproudové dálnici připojují další pruhy.

V okolí prvního kilometru je potom obchodní středisko Avion s Ikeou, kde se také připojují pruhy, navíc se tam kříží dálnice D2 s dálnicí D1, takže v místě auta najíždí i sjíždí ve směru na Prahu a Olomouc.

„Kolegové policisté jsou na křižovatkách. Chvíli se nám ucpávala D1, ale to se nám podařilo nějakým způsobem vyřešit. Nyní dostává přednost D2, kolegové tam upřednostňují dopravu na příjezdu do Brna,“ dodal Malášek.

Stopka pro autobusy

Na stojící auta doplácí i městská doprava. Některé autobusy mají i 30 minut zpoždění. „Týká se to linek 67, 40, 63, 48 a E63. Stojí v koloně,“ poznamenala mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Kvůli hodinovým zpožděním u linky 67, která jezdí z Jundrova do obchodního centra Avion, rozdělil dopravní podnik linku na dva úseky. Autobusy tak jezdí z Jundrova pouze do Komárova, kde se otáčejí a jedou zpět do Jundrova. V kritickém úseku z Komárova do obchodního centra Avion jezdí náhradní autobusová doprava, která je označená stejným číslem.

Kvůli tramvaji

Rekonstrukce silnice I/41 v Hněvkovského ulici se týká úseku od křižovatek se Sokolovou ulicí po křižovatku s Kaštanovou ulicí. Práce začaly v neděli a mají skončit 21. dubna.

V jižní části Brna se tím prohloubily problémy v dopravě. Za Hněvkovského ulicí se totiž už rok provádí přeložka tramvaje z ulice Dornych na ulici Plotní, práce potrvají ještě zhruba další dva roky. V místech proto ve špičkách vznikají kolony.

VIDEO: Nepozorný řidič kamionu vjel před časem do dělníku na D11.