Přátelé v životě i na jevišti, tak herečka popsala svůj vztah k hrdinovi seriálů Vlak dětství a naděje či Četnické humoresky, který ve čtvrtek podlehl vážné nemoci. Zpočátku to vypadalo, že ho o život připravil »jen« zápal plic, ale bylo to bohužel horší.

„On se s vážnou nemocí pral už velmi dlouho a slovy nedokážu popsat, jak moc je mi smutno z toho, že odešel. Byl za mnou a radil se, jestli má podstoupit náročnou léčbu, nebo důstojně dožít a užívat si života,“ prozradila deníku Aha! Bohdanová, která se Zindulkou vystupovala přes pět let v pražském Činoherním klubu v kusu pro dva herce Moje strašidlo.

Otázku, zda herec bojoval s rakovinou, nechala s ohledem na jeho rodinu bez odpovědi. Svého milovaného kolegu ale plně podpořila ve volbě nepodstupovat léčení. „Díky tomuto rozhodnutí mohl ještě stát na jevišti, jezdit na zájezdy a dělat to, co miloval,“ řekla Aha! herečka.

„Před pár dny jsem mu psala esemesku, tak věřím, že se k němu ještě dostala... On měl fantastickou rodinu, díky které mohl dožít doma. Nikdy jim nepřestanu být vděčná za to, jak skvěle se k němu zachovali. Mohl vydechnout naposledy obklopen svými milovanými,“ kvitovala Bohdanová s povděkem.

Herečka se poslední dobou straní velké společnosti, proto neplánuje ani zúčastnit se pohřbu. Raději prý doma v tichu zavzpomíná na krásné chvíle, které s kamarádem Standou prožila...

Kolegové to věděli

O tom, že herec trpěl vážnou nemocí, měla tušení jen jeho rodina a kolegové z Činoherního klubu, který byl jeho druhým domovem. „Věděl to Standa a věděli jsme to i my. Věděli jsme to od poloviny prosince, kdy hrál v Činoheráku svoje poslední představení a vůbec mu nebylo dobře. Věděli jsme, že se jeho nemoc vrátila, tentokrát naposledy. Stanislav Zindulka zemřel dnes po poledni mezi svou rodinou, klidně a pokojně,“ oznámilo ve čtvrtek večer divadlo na svých webových stránkách...

 

Fotogalerie
40 fotografií