Blesk čte rodina už asi deset let, ale teprve poslední dva roky si ho nechávají nosit až do poštovní schránky. „Já ho přečtu celý, když se hraje Trhák, tak vždycky ještě pošlu esemesku,“ popsal pan Jiří, bývalý seřizovač, s tím, že manželka Helena (66) si taky ráda počte.

Už druhá výhra

Protože Jiří pravidelně zkoušel štěstí, nejde o jeho první výhru. „Minulý týden jsem vyhrál deset korun, ale těch pět tisíc mě teď potěšilo samozřejmě o moc víc,“ směje se Jiří s tím, že desetikorunu bohužel několikrát zapomenul na poště vybrat.

Běh za dcerou

Když se paní Helena dozvěděla, že vyhráli, řekla to hned manželovi. „Pak jsem se běžela pochlubit dceři a vnučce, které bydlí přímo naproti nám. Taková výhra nás všechny překvapila,“ doplňuje Helena. O tom, co si za peníze Šemberkovi koupí, zatím nemají úplně jasnou představu. Za 47 let, co jsou spolu, už mají pocit, že mají všechno, co potřebují. „Nejspíš nový šlapací mop, to je skvělý vynález, který usnadní domácí práce, a možná by se hodila i nová lednice,“ říká paní Helena s tím, že defi nitivně se asi rozhodne až v prodejně podle toho, co jí »padne do oka«. Za nákupem se plánuje vydat do 40 kilometrů vzdáleného Liberce.