Poslední rozloučení se konalo ve Velké obřadní síni ve Strašnicích a sešlo se tam několik desítek lidí. Sbohem přišel Hoffmannovi dát pochopitelně současný lídr Zelenáčů Milan Krbec, ale například také muzikanti Jiří Weisser či Tomáš Linka (73). 

V doprovodu kamaráda Ctirada Götze dorazil také herec Igor Bareš. Oba si v ruce nesli malé dvoudeckové lahvinky vína. „Jeho písničky mě provázejí životem,“ řekl Blesk.cz Bareš. „Od úterka, kdy Mirek zemřel, si doma pouštím jeho hity,“ prozradil herec.

Ten si také na svého zesnulého kamaráda spolu s Götzem připil vínem. Aby ale nenasávali přímo před obřadní síní, poodešli slušně dál do uličky mezi ostatní hroby, tam si na něj přiťukli a popili víno rovnou z malých lahví.

Hoffmannovy dcery Andrea a Alice nechaly tatínkovi zahrát jeho nejznámější písně – Žlutá kytka, Dívka s vlasem medovým, Matčiny růže a Byl jsem v country nebi. Ke všem si Mirek napsal sám texty, protože chtěl zpívat příběhy.

„Písničky nám tady zůstanou napořád. Nikdy na Mirka nezapomenu,“ slíbil muzikant Milan Krbec. Ten už několik let vede skupinu Zelenáči poté, co Mirek odešel do uměleckého důchodu.

VIDEO: Igor Bareš a Milan Krbec na pohřbu Mirka Hoffmanna: Jak vzpomínají?

Video
Video se připravuje ...

Igor Bareš - pohřeb Mirka Hoffmanna Hana Hoschlová, Lukáš Červený

 

Fotogalerie
74 fotografií