Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vilný cizinec útočil na ženu v Mladé Boleslavi: Uprostřed noci ji chtěl znásilnit!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: archiv blesku)
Autor: DH - 
15. března 2019
12:55

Mladoboleslavští policisté prošetřují napadení ženy, ke kterému došlo v polovině druhého březnového týdne. Oběť chtěl znásilnit muž cizí národnosti. Žena se mu ovšem nakonec ubránila.

Třiadvacetiletý cizinec si ženu vyhlédl ve středu 13. března kolem jedné hodiny ranní na jinak velmi frekventované ulici U Stadionu. O napadení informoval Týdeník policie.

Pachatel po chvilce pronásledování ženu atakoval. Nakonec se ji dokonce pokusil znásilnit. Žena se bránila ze všech sil. Když útočník pochopil, že neuspěje, dal se na útěk.

Do práce se okamžitě pustili mladoboleslavští policisté, kteří údajného pachatele zadrželi během jedné hodiny a umístili ho do cely předběžného zadržení. Je podezřelý ze zvláště závažného zločinu znásilnění. Proto podali návrh na státní zastupitelství, aby byl vzat do vazby. Za takový čin by muži v krajním případě hrozilo až deset let vězení.

Město Mladá Boleslav se již dlouhodobě potýká s problémy spojenými s velkým přívalem cizinců, které do „města automobilů“ přilákala práce v místní automobilce. Patří mezi ně také nárůst trestné činnost.

„Kriminalita cizinců v Mladé Boleslavi v letošním roce skokově vzrostla. Podíl cizinců na celkové kriminalitě oproti loňsku vzrostl ze 16 na 26 %. Na násilné kriminalitě nebo na přestupcích proti majetku se letos cizinci podílejí dokonce z celé poloviny,“ stojí v jedné z tiskových zpráv ministerstva vnitra.  

Problémy by měly řešit zintenzivněné policejní hlídky.

PPP150W ( 19. června 2019 20:00 )

Podle současné legislativy je to tak, že když Rom zbije Roma, v tisku výjde, že Čech zbil Roma. Etnickou příslušnost pachatele se uvádět nesmí, oběti však musí.

PPP150W ( 19. června 2019 19:50 )

Bohužel máte pravdu. Viz. http­://www­.rukoj­mi.cz­/clan­ky/5176-etnickou-prislusnost-zlocincu-zverejnovat-nesmime-etnickou-prislusnost-obeti-naopak-povinne-musime

PPP150W ( 19. června 2019 19:36 )

A platí pro ně snad zákaz vycházení?

ameae ( 15. března 2019 19:24 )

antismejd: IQ tykve máš ty, protože Policie ČR nemůže ze zákona uvádět v tiskových zprávách národnost, to zařídili vyšahaní Havlisti, kteří to dali do zákona. Tak že než si začneš na někoho otvírat tu svoji uhrovitou hubu, tak si nejdříve ověř fakta.

antismejd ( 15. března 2019 19:10 )

ameae-máš IQ houpacího koně......Informace podává totiž Policie ČR a chtěl bych vědět jakého občanství ti lidi jsou a ne furt jen cizinec........

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání