Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hasiči uspořádali výlov auta: Řidič ho zaparkoval na dně rybníka

Autor: yks - 
15. března 2019
11:00

Napilno měli ve středu v noci středočeští hasiči. Po dopravní nehodě skončil pod hladinou rybníka automobil i s řidičem. Tomu se podařilo opustit kabinu a doplavat na břeh. Auto ale zůstalo pod vodou.

„Ve středu přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o dopravní nehodě osobního vozidla, které skončilo pod hladinou Jevanského rybníka,“ informoval Petr Svoboda z Hasičské záchranné služby Středočeského kraje.

K rybníku zamířily jednotky hasičů z Říčan, Kostelce nad Černými Lesy i z Jevan. Pomoci museli také pražští profesionální potápěči z Modřan.

„Při cestě k zásahu bylo jednotkám upřesněno, že vozidlo je celé potopené pod vodou. Podchlazený řidič byl následně prohlédnut přivolanou zdravotnickou záchrannou službou,“ sdělil Svoboda.

Když hasiči dorazili na místo, zjistili, že vůz se nachází asi 20 metrů od břehu. Museli kolem něj z preventivních důvodů instalovat norné stěny, aby případný únik provozních kapalin neohrozil život v rybníku. Potápěči upevnili vozidlo na lano s navijákem. Teprve pak mohli vytáhnout vůz z vody. 

„Zásah ukončili krátce po půl deváté. Po celou dobu byla říčanská stanice zálohována dobrovolnými jednotkami obcí Říčany a Mnichovice,“ doplnil Svoboda.

cocumysvole ( 15. března 2019 12:12 )

Tak to bude mít nejspíš vodu v karburátoru.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání