Jizva, kterou má herečka dnes na čele, je památkou na problém z dětství. „Narodila jsem se s malým znaménkem na čele. A do tří měsíců vyrostlo do velikého nezhoubného nádoru. Měla jsem na čele velký rudý vejce!“ prozradila Sandra ve své 13. komnatě, kterou v pátek večer odvysílá ČT1.

Drsné reakce

Zvlášť těžké to bylo pro rodiče. „Máma se neustále setkávala s hnusnými reakcemi. Když někdo nakoukl do kočárku, reagoval – ježíšmarjá, co to máte za zrůdu?! Lidi jsou v tomhle dost zlí,“ posteskla si herečka.

Rodiče tak museli snášet drsné reakce okolí a navíc ještě hlídat dceru, aby neupadla na čelo, protože by mohla z hemangiomu vykrvácet. „Tak jsme jí to lepili náplastí. Jenže když to měla déle než půl dne, začalo to mokvat. Takže kromě běhání za ní jsme museli řešit i problém se zakrytím,“ zavzpomínala Sandřina maminka Eva Pogodová, která milované dceři proto pletla speciální čepičky.

Předčasná operace

Když byly Sandře tři roky, lékaři se rozhodli pro operaci. Obávali se, že nádor poroste a mohl by mít neblahý vliv na její psychiku. Obřího výrůstku se tedy budoucí herečka zbavila, ale zůstala jí velká jizva, která jí hodně komplikovala dospívání..

Útvar, který měla herečka, se nazývá hemangiom. Jde o nezhoubný nádor krevních cév. Obvykle se tvoří na povrchu kůže nebo pod kůží, může ale být i na vnitřních orgánech.

VIDEO: Proč zrzka Sandra Pogodová zmizela? Její důvod vás překvapí

Video
Video se připravuje ...

Proč zrzka Sandra Pogodová zmizela? Její důvod vás překvapí David Turek, Aleš Brunclík

 

Fotogalerie
27 fotografií