Andrea v mládí pracovala jako modelka pro Osmaniho Laffitu. Hodně cestovala, práce ji bavila. Když se vrátila do rodné Jihlavy, s modelingem skončila. Po maturitě pracovala v kavárně, pak jako obchodní zástupce, naposledy jako farmaceutický reprezentant. Je bez partnera a syn Filip je prý to nejlepší, co ji v životě potkalo.

V roce 2017 byla Andrea hodně unavená, začala vynechávat své oblíbené sportovní aktivity. Bulka, kterou si našla v prsu, byla podle lékařů jen uzlina, ale nemizela. Přišla šokující diagnóza zhoubného nádoru. V létě musela mladá maminka podstoupit oboustrannou mastektomii.

Andrea měla svůj byt 2+1 na hypotéku. Když otěhotněla, tak byt pronajala a šla bydlet k rodičům. Po roce musela byt prodat. U rodičů je bohužel těsno. V domě bydlí ještě bratr s rodinou. Andrea spí s maminkou a Filípkem v jednom pokoji a tatínek spí v obýváku. Nikdo z nich nemá soukromí a Filip prostor na hraní.

Během chemoterapie si Andrea vzala do hlavy, že si s Filipem pořídí byt. Přála si, aby měl svůj pokoj a klid na učení. Hypotéku na byt si vzal její otec, částečně pomohli kamarádi. Andrea vysněný byt získala. Místnosti jsou ale prázdné, kromě jedné, kde mají všechny věci. Na další rekonstrukci nejsou peníze. Rodině pomůže cokoli, vybavení nemají žádné. Fajn by byla kuchyň, dětský pokoj pro Filipa a případně obývák.

Důležité bylo správně uchopit design interiéru. Aby balancoval na hraně surového industriálního pojetí a stále byl příjemný k bydlení. Dominantním prvkem je odhalená železobetonová stěna mezi kuchyní a obývákem. Přiznává původní materiál s jeho nedokonalostmi, ale zároveň je to výrazný výtvarný prvek. K betonu designéři Andrea Hylmarová a Marek Povolný zvolili kontrastně dřevěnou podlahu – průmyslovou mozaiku a černé doplňky. Lehce průmyslový vzhled doplňují i plechové dveře, které nechali v základním pozinkovaném nelakovaném povrchu.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen – extra“ uvidíte v pondělí 18. března ve 21.30 na Primě.

Fotogalerie
18 fotografií