Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policie pozatýkala otrokáře: Vykořisťovali cizince dlouhou prací i sexem!

Autor: DH - 
14. března 2019
17:43

Na začátku března proběhla rozsáhlá policejní akce, při které byla zadržena skupinka podezřelých. Ti měli dlouhodobě dovážet do Čech Filipínce. Cizinci i cizinky následně pracovali v různých salónech krásy, ale i v erotických službách. Podezřelým hrozí až 12 let za mřížemi.

Policisté si došlápli na gang nelítostných otrokářů, kteří dlouhodobě bohatli na utrpení jiných. Své oběti nutili pracovat do úpadu a vybrané dívky končily ve spárech movitých milovníků sexu za úplatu. Razantní zásah policie tohle podnikání s lidským utrpením ukončil. 

Do akce s krycím jménem Nemesis se zapojilo několik policejních složek, včetně cizinecké policie, Útvaru rychlého nasazení neboli „URNY“ a  Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). Zátah proběhl 4. března letošního roku na jihu Čech a v oblastech rakouského pohraničí.

Bylo provedeno 7 domovních prohlídek a jedenáct prohlídek dalších objektů a pozemků. Když policie prohledala místa spojená s trestnou činností, objevila zde několik milionů korun, a to v hotovosti a na bankovních účtech v různých měnách. 

Vyšetřovatelé v rámci akce zadrželi šest mužů a dvě ženy. Dva muži a jedna z žen nebyli české národnosti. Všech osm lidí bylo následně obviněno z obchodu s lidmi. „Podle našich závěrů tato organizovaná skupina od roku 2015 sjednávala na Filipínách (osobně nebo přes internet) dobře placenou práci v České republice, a to za přesně daných podmínek,“ řekl policejní mluvčí Jaroslav Ibehej.

Když pak cizinci přiletěli, museli dělat jinou práci, bez ohledu na pracovní dobu a za minimální mzdu. Většinou pracovali v kosmetických salónech či v nehtových studiích. Některé ženy ale údajně musely docházet i na pražské „priváty“ vykonávat sexuální služby.

V rámci akce zadrželi vyšetřovatelé i dvě krátké, legálně držené zbraně. „Všem obviněným hrozí v případě pravomocného rozsudku trest odnětí svobody od 5 do 12 let,“ nechal se slyšet Ibehej.

jana999 ( 14. března 2019 18:01 )

potrestat by měli toho, kdo vystavil za úplatu pracovní vízum, filipínci nic jiného než sex neumějí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání