Proměnou projde celý areál i jednotlivé budovy.  „V ubytovně A zrekonstruujeme všechna tři podlaží. V prvním zrevitalizujeme restaurační zařízení včetně zázemí. Ve druhém budou pokoje, každý s vlastním sociálním zázemím a dále prostory pro wellness a masáže. Ve třetím budou pouze pokoje s vlastním sociálním zázemím,“ popsal náměstek primátora Roman Zarzycký s tím, že budova dostane i výtah.  

Ubytovna B vznikne na místě ubourané tribuny.  V prvním patře budou šatny s umývárnami, sklady, či recepce pro zázemí sportoviště. „Ve druhém podlaží vzniknou tři kanceláře nebo VIP box s průhledem na velké fotbalové hřiště a průhledem do tělocvičny,“ popsal Zarzycký s tím, že ve třetím podlaží pak budou pokoje ubytovny.

 

Vybudují i parkoviště

Nový plášť získá budova tělocvičny. Fotbalové hřiště doplní čtyři střídačky, světelná tabule zobrazující skóre a branky. „Součástí projektu je také parkoviště pro 59 osobních automobilů a jedno parkovací stání pro autobus. Vznikne také nová malá jednopodlažní tělocvična a čtyři metry široká in-linová dráha o délce 302 metrů.“ Řekla vedoucí oddělení sportovišť Karolina Fric.

Upraveno bude i okolí areálu. „Napojení na dopravní infrastrukturu se nezmění. Pro příjezd do areálu využijeme hlavní vjezdovou bránu z ulice K Prokopávce a stávající asfaltovou komunikaci,“ dodal Zarzycký.

Připravena je i druhá etapa, která by zahrnula výstavbu letní restaurace, vybudování dalších hřišť a kurtů či stavbu dřevěné vyhlídkové věže a další. To by se už dělalo za plného provozu.