Pokud se chcete cítit ve svém domácím pracovním koutku dobře a pracovat efektivně i s radostí, měli byste myslet při zařizování na několik důležitých věcí. 

Investujte do kvalitní židle. Pokud budete trávit u počítače většinu dne, určitě vám nebude stačit jen obyčejná kuchyňská židle. Lámat si záda při dlouhém sezení na tvrdé židli by se vám mohlo vymstít. Při pořizování myslete na to, že by měla být nejen designově krásná, ale také správně ergonomicky zpracovaná a pohodlná zároveň.

Často se také zapomíná na vhodné osvětlení celé místnosti nebo pracovního koutku. Myslete na to, že musíte pracovat při dostatku světla, abyste zamezili bolestem hlavy a očí. Svůj počítač umístěte tak, aby se do něj neodráželo světlo. A na pracovní stůl si pořiďte stojací lampičku, která vám zajistí dostatek světla. Jen se vyplatí ta s nastavením intenzity, aby vaše oči tolik netrpěly. Je dobré, když lampička svítí stejnou nebo alespoň podobnou intenzitou jako obrazovka počítače.

Žádné pracovně by neměly chybět pořadače nebo úložné boxy, v závislosti na tom, co ke své práci potřebujete a kolik takových věcí máte. Skvělé jsou také praktické organizéry na stůl, díky kterým budete mít hezky vše na jednom místě a vyhnete se zbytečnému chaosu na vašem stole a také zbytečně chaotické práci. Díky speciálním organizátorům můžete také srovnat chumel drátů okolo vašeho počítače.


Určitě by byla škoda, abyste zachovávali strohý styl, který jste třeba museli dodržovat v kanceláři sdílené s mnoha lidmi. Domů si pořiďte nábytek a doplňky, které vám pomohou udržet systém, místnost či kout zútulní a také vám přinesou radost. Fantazii se meze nekladou. Obklopte se nejen věcmi, které ke své práci potřebujete – vtipný stojan na tužky, držák na lepicí pásku či sponky nebo designová myš mohou dělat divy – ale také těmi, které máte rádi. Ať už jde o kresby, suvenýry z cest či fotografie.


Jaké další praktické a originální vychytávky udělají plnění povinností o něco příjemnější? Podívejte se do naší fotogalerie, máme tam spoustu skvělých tipů, které stojí za to si pořídit.

 

Fotogalerie
21 fotografií

Více o výhodách a nevýhodách home office čtěte ZDE