Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fica skolila viróza a přišel o hlas. Zprávu o hospitalizaci mluvčí popřel

Aktualizováno -
13. března 2019
14:55
Autor: Darina Jíchová - 
13. března 2019
13:00

Bývalý slovenský premiér a předseda strany Smer-SD Robert Fico měl být podle slovenského tisku v nemocnici v Bratislavě. Dva zdroje agentuře TASR potvrdily, že expremiér má zdravotní problémy, ty jsou podle všeho také důvodem, proč bylo zrušeno dnešní zasedání koaliční rady. Mluvčí Smeru to ale popírá, podle něj jde jen o virózu.

Smer-SD informace o hospitalizování svého lídra odmítl. Jednání koaliční rady bylo podle mluvčího Jána Mažgúta zrušeno na základě dohody všech partnerů. Současný premiér Peter Pellegrini avizoval, že by schůzka měla proběhnout příští týden. „Pán předseda Fico se momentálně nachází ve štábu strany,“ uvedl mluvčí Smeru, dodal však, že expremiér má virózu a přišel o hlas.

Ficovi na jaře roku 2016 operovali srdce, o jaký přesně šlo zákrok, není dosud známo. Podle neoficiálních informací se jednalo o bypass. Operoval ho primář Michal Hulman, který se nechal slyšet, že vše proběhlo standardně.

Televizní stanice JOJ kontaktovala Národní ústav srdečních a cévních onemocnění (NÚSCH), kde expremiérovi před třemi roky operovali srdce, aby zprávu o Ficovi ověřila. „Ústav není oprávněn poskytovat informace o zdravotním stavu svých pacientů,“ vzkázala reportérům mluvčí NÚSCH Soňa Valášiková. Novináři JOJ doplnili, že podle jejich dostupných zdrojů Fico v NÚSCH hospitalizovaný není.

Fico byl v nemocnici i na podzim

Fico strávil jistou dobu v nemocnici i v listopadu loňského roku, stály za tím prý také srdeční potíže. Expremiér svůj stav tehdy nijak nekomentoval. „Kdybyste se skutečně o moje zdraví zajímali, řeknu vám to, ale děláte to jen kvůli bulváru,“ vzkázal na podzim novinářům. Tiskové oddělení Smeru následně zveřejnilo prohlášení, kde jeho problémy se srdcem popřelo.

„Předseda strany Smer Robert Fico považuje za úplnou hloupost zprávy, že byl v nemocnici na Kramárech kvůli problémům se srdcem. Robert Fico v poslední době prodělal virózu, kterou si s sebou přivezl ze zahraniční služební cesty,“ stálo v prohlášení.

Veronika Panochov ( 14. března 2019 07:46 )

Mněla jsem ho rada, co provedl,nemám ho vůbec rada ,ja ho litovat nebudu. Dobře děla nechce nic říct Ako prehnal to kdo vi má vůbec nake svedomi,,,,

Zobrazit celou diskusi