Stání mělo být už v únoru, bylo však zrušeno. „Dcera měla prázdniny a Petra s ní měla jet pryč. Dcera ale nakonec byla nemocná, takže z toho důvodu se to nekonalo,“ vysvětlil už dříve Paroubek.

Soud už dříve svěřil osmiletou dceru do výlučné péče matky, expolitik ale chtěl upravit dny, které ji může mít u sebe on. Projednávalo se i výživné na dceru, které bylo stanoveno na 10 000 korun měsíčně. Podle Petry Paroubkové si manžel žije na vysoké noze a požadovala od dvaceti tisíc výš. 

„Dceru jsem neviděl delší čas. Vídávám ji tak, že za ní občas chodím do školy," prozradil u soudu někdejší český premiér a jako důvod uvedl obavy z bývalé partnerky.

„Nechci se dožít nějakého dalšího pokusu o kriminalizaci, například že jsem dceři ubližoval, nebo ji sexuálně obtěžoval, to co si matky často vymýšlejí,“ řekl.

Petra Paroubková k soudu dorazila v bílé košili a béžovém kabátu, téměř nenalíčená a se zasmušilým výrazem. Před samotným začátkem soudního líčení nepromluvila manželka Jiřího Paroubka ani slovo. 

Po přibližně dvou hodinách jednání, vyběhla Petra Paroubková ze soudní síně, očividně velmi rozrušená a chtěla z budovy co nejrychleji zmizet. Nejdříve zuřivě přivolávala výtah, když ale neměla štěstí, seběhla po schodech!

„Možná ji doběhlo špatné svědomí," řekl v reakci na její odchod ze soudní síně Paroubkův kamarád a podnikatel Petr Michek. 

„Neutekla jsem, od pondělí ležím s horečkami a omluvila jsem se hned na začátku, že jsem nemocná, že vypovím a půjdu domů. Nechtěla jsem to dál odročovat, protože nejprve se to odročilo kvůli mé nemoci a potom kvůli prázdninám dcery, tak jsem tam přišla. Řešili jsme majetkové poměry mého manžela, protože si žije na vysoké noze a taky jeho styky s dcerou, protože to ještě není dořešené," svěřila se později Paroubková Blesku. 
Že Paroubkové nebylo skutečně dobře, dokazovala i tím, že kabát neodložila ani v soudní síni. „Nevím, jestli se dneska rozhodne, já jen vypovídala a šla domů, pak začal vypovídat manžel. Pan Michek na chodbě něco říkal, ale jsou to všechno nesmysly, lži. Já jsem opravdu nemocná," dodala česká tlumočnice slovenského původu.

Doufám, že dceru po rozsudku zase začnu vídat," řekl po ukončení líčení Jiří Paroubek. Na to si ale bude muset počkat minimálně do pondělí, kdy by mohl zaznít konečný verdikt soudu. Výše výživného se dořeší později.

Jeho manželka ale tvrdí, že to se zájmem o dceru bylo trošku jinak: „Manžel dceru od září vídat nechtěl," uzavřela toto téma pro Blesk Paroubková.

VIDEO: Soud Paroubkových o peníze: Rozzlobený Jiří a trestní oznámení na boháče

Video
Video se připravuje ...

Soud Paroubkových o peníze: Rozzlobený Jiří a trestní oznámení na boháče Tereza Kühnelová

Fotogalerie
85 fotografií