Na pódiu divadla Kalich se po dlouhých sedmnácti letech konala znovuobnovená premiéra populární divadelní hry Plný kapsy šutrů. Miroslav Vladyka, kterého proslavila role učitele Karfíka v oblíbeném seriálu My všichni školou povinní, a Radek Holub, který zazářil například jako vojín Kefalín v seriálu Černí baroni, tu představují naprosto všechny postavy, které se v ději objevují - dva malé irské chlapce, nafoukanou italskou hvězdu, úlisného asistenta režie, tupého vyhazovače a vlastně celou jednu irskou vesničku s kompletním natáčecím štábem, který zde tvoří umění.

Sami herci připouštějí, že se jim hraje o dost hůře než v době, kdy jednomu bylo třiatřicet a tomu druhému dvaačtyřicet. „Je pravda, že ve dvojici sehrát takové představení je docela náročné, ale my s Mirkem jsme se při něm bavili a bavíme dál,“ prohlásil Holub, manžel neméně slavné herečky Barbory Hrzánové (54), s níž strávil již 23 roků manželského života.

Oproti minulosti je to ale náročnější, přeci jen pár křížků přibylo a tělo se občas při náročnějších a téměř baletních kreacích vzpouzí. Ale je to jeho problém. Šli jsme do toho rádi – a téměř řečeno hlava nehlava. A podle ohlasu to bylo správné rozhodnutí,“ dodal spokojeně Holub, který byl nominovaný na cenu Český lev za vedlejší roli v dramatu Učitel tance.

„Já mám Plný kapsy šutrů opravdu rád. Zahrajeme si ve dvojici množství rolí, což se běžně nestává, a to se líbí nejen nám, ale i divákům,“ libuje si i Miroslav Vladyka, kterého časté střídání postav ve hře irské autorky Marie Jones rovněž baví a nějaké stárnutí ho přitom rozhodně neomezuje. Ještě před tím, než si pánové zaskočili spolu s režisérkou Janou Kališovou (63) užít chvilku slávy na večírek, se ostatně oba dva v šatně osvěžili pivkem. Jako zamlada!

Fotogalerie
35 fotografií