Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Podle islámu to není znásilnění.“ Manželka ISIS brání džihádisty zneužívající jezídky

Autor: Darina Jíchová - 
11. března 2019
18:15

Jedna z mnoha manželek extremistů z teroristické organizace Islámský stát (ISIS), které se nacházejí v uprchlických táborech, promluvila o zločinech, kterých se islamisté dopustili na irácké komunitě jezídů. Konkrétně mluvila o znásilňování zajatých jezídek. „Podle islámu to není znásilnění, korán to povoluje,“ brání žena džihádisty. Tisíce jezídů skončily pod vládou ISIS jako otroci, napsal deník Daily Mail.

Islamistka, která zůstává v anonymitě, tvrdila, že korán schvaluje znásilňování válečných zajatců. Snažila se vysvětlit, že podle islámu se v tomto případě nejedná o zločin. „Otroci jsou váš majetek, se kterým můžete zacházet, jak chcete,“ řekla žena. Nicméně svatá kniha islámu výslovně zakazuje znásilňování otrokyň. Muslimka se následně přiznala, že korán nikdy nečetla.

Korán proti znásilňování otrokyň

Ve skutečnosti se v súře 24, verši 33 píše: „Nenuťte své mladé otrokyně k nemravnosti, když si přejí žít v cudnosti, jen proto, že vy toužíte po uspokojení slasti pozemského života. A ten, kdo je nutí, bude potrestán. Bůh bude k těm, kdo k nemravnosti byly donuceny, milosrdný.“

V další části se mluví o tom, že by muslimové měli být ke svým zajatcům uctiví, „ve jménu Alláhovy lásky nakrmte sirotky, nemajetné a zajaté“, uvádí doslova korán. Řada fundamentalistů a bigotních muslimů se snažila interpretovat verše ze svaté knihy tak, aby ospravedlnili zacházení se zajatci a otrokyněmi.

Islamistka: S otroky si můžeme dělat, co chceme

Stejné učení si zřejmě vyslechla i muslimka z uprchlického tábora pod správou Kurdů. Novináři se domnívají, že žena nepochází ani z Iráku, ani ze Sýrie, a je jednou z cizinek, které utekly z domovů a přidaly se k ISIS. „Byly to válečné zajatkyně, které se staly otrokyněmi. A v koránu je, že islám nám je dovoluje užít, na co chceme. Takže podle islámu to není znásilnění, a kdo jsme, abychom diskutovali s koránem,“ uvedla muslimka.

Video s ženiným prohlášením na sociálních sítích sdílela Afarin Mamostaová, která v posledních dnech mapovala situaci v uprchlických táborech v severní Sýrii, jež se plní jak manželkami džihádistů, tak osvobozenými zajatci z poslední bašty ISIS, města Baghúz.

Zajaté jezídky si prošly peklem

Videa Mamostaové ukázala islamistky, které nepřestávají vykřikovat propagandu ISIS a které své děti učí proslulé gesto „tauhíd“ se zvednutým ukazováčkem, které islamisté přijali za své. Zároveň přináší záběry vysvobozených jezídek, které pálí černé nikáby a burky, do kterých je navlékli jejich věznitelé.

Značná většina jezídů žila v oblasti kolem iráckého města Sindžár, region dobyl v roce 2014 ISIS. Islamisté zmasakrovali jezídy a starší obyvatelstvo, ženy pod 40 let donutili „sloužit jako manželky“. Jezídové jsou náboženským společenstvím, které kombinuje prvky několika středovýchodních náboženství, včetně islámu, judaismu a křesťanství. ISIS je však považuje za vyznavače ďábla, OSN útoky na jezídy označila za genocidu.

Dny bez jídla na samotce a rozdrcené prsty

Jedna z osvobozených jezídek vypověděla, že měla 17 různých „majitelů“. Popsala, že byla denně znásilňována a týrána, uvedla, že ji nutili jíst trávu. Patřila mimo jiné švédskému islamistovi, ten ji zamykal v malém pokoji, musela dny vydržet bez jídla. Předešlý albánský majitel jí rozdrtil prsty botou, když mu vynadala, že si koupil devítiletou otrokyni.

Těla jezídů skrývají masové hroby

O zvěrstvech, kterých se na jezídech dopouštěli džihádisté, svědčí i nedávno odkrytý hrob, kde byla těla desítek popravených jezídek s uříznutými hlavami. Ty islamisté naházeli do popelnic. V Baghúzu probíhá závěrečná bitva s ISIS, arabsko-kurdské koalici SDF se z oblasti podařilo osvobodit několik jezídských dětí a žen.

Podle dostupných záznamů zůstává nezvěstných na 3 tisíce jezídů, kteří by se mohli nacházet v obléhaném Baghúzu. Zhruba 200 tisíc členů komunity opustilo kvůli ISIS své domovy.

 

JesseJames ( 15. března 2019 20:40 )

Že se nejednalo o znásilnění? Tak takovýto islám si strčte prosím někam ... hodně hluboko, kde je tma a vlhko. Korán prosím umístit na WC k použití v případě potřeby, zejména té velké. Za tu imigraci mohou USA, které zlikvidovaly Kaddáfího. Ten v severní Africe uměl udržet pořádek. Přitom USA nyní hrají mrtvého brouka a všechno odsíráme my v Evropě. Rusové přitom takový problém nemají. Jak to?

animka ( 15. března 2019 07:36 )

Souhlasím!!

jackpot ( 13. března 2019 14:15 )

Ony ty dzihadistky jsou casto evropanky, ktere se vdaly za hlavy ISIS. V te dobe byly v chalifatu neco jako slechta. Hraji nyni na city a stavaji ze z nich celebrity. Zapadni novinari ukazuji pouze jejich neoverenou vypoved. Casto se po provereni jejich vypovedi ukazuje, ze byly samy aktivni. Jsou zradikalizovane a niceho nelituji.

petr12 ( 12. března 2019 09:40 )

dneska jsou zvířata na větší urovni než tento sajrajt,humus,špína vrazi,teroristi.A to nejhorší že ten dobytek nám pustili umyslně do evropy ještě větší zločinci politici EU Juncker,Merkelová,Mackron atd a ještě vyhrožovali V4 že pokud ty vrahy,znásilnovače,teroristy,špíny si nevezmeme příjdem o peníze EU.No není to větší pakáž než RVHP kterému velelo rusko.Jaký je mezi sajrajtem rozdíl. Je to jen na občanech pokud nějaká politická strana příjme tento humus vrahu,zločincu ihned do ulic.Jako odstrašujíci příklad stará ošklivá šelma EU Šrojdrová nevolte křiváky KDU a piráty oni jsou neštěstí a vítači uprchlíku s noži!!

cotoje ( 12. března 2019 09:29 )

V IS jsou i ty jejich baby zrudy a možná víc než primitivní zku.či.by.ci, nepatří do Evropy a měli by se naložit a odvézt zpět všichni bez rozdílů, protože nexistuje slušný muslim

Zobrazit celou diskusi