Zápalu plic v posledních několika měsících podlehl například herec Luděk Munzar (†85), dabér Petr Oliva (†75) a minulý měsíc také kameraman a manžel herečky Vlasty Chramostové Stanislav Milota (†85)

Onemocnění, kterému ve Spojených státech ročně podlehne okolo padesáti tisíc lidí, zaskočilo i hollywoodskou veteránku Whoopi Goldbergovou. Ta má za sebou nezapomenutelné role ve filmech jako Sestra v akci, Purpurová barva nebo Duch, kde zářila po boku Patricka Swayzeho (†57) a Demi Mooreové (56) a za roli Ody Mae Brownové dokonce získala Oscara a Zlatý glóbus. 

„Ahoj, jsem to já. Jsem tady. Jsem na nohou a pohybuji se. Ne sice zdaleka tak rychle, jak bych si přála, ale je mi dobře. Nejsem mrtvá,“ prohlásila Goldbergová ve videopozdravu ze svého domova v americkém debatním pořadu The View, v němž je sama jednou z debatujících a zároveň moderátorkou. Pořad ale musela před časem, právě kvůli nemoci, opustit.

Herečka, známá i svým specifickým účesem s dredy, pak přidala více detailů. „Je to tak, prodělala jsem akutní hnisavý zápal obou plic. Byla jsem skutečně velmi blízko tomu, abych opustila tuto planetu. Naštěstí se tak ale nestalo. Díky moc všem za přání k uzdravení a vůbec za všechny pěkné věci, které mi lidé říkali. Dokonce i lidé, kteří mě moc nemusí, mě povzbuzovali,“ řekla překvapená herečka. 

„Bylo to fakt zajímavé a všechno vám to řeknu, až se zase vrátím nastálo do pořadu. Nemůžu se dočkat,“ dodala Whoopi, která ale přesný termín návratu zatím neoznámila.

VIDEO: V české verzi muzikálu Sestra v akci hraje Lucie Bílá: V Boha věřím, ale vnímat jsem ho začala postupně 

Video
Video se připravuje ...

Lucie Bílá bude jeptiškou! V Boha věřím, ale vnímat jsem ho začala postupně. David Turek, Lukáš Červený

Fotogalerie
43 fotografií