Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drama v dovolenkovém ráji: Čecha v Thajsku smetl muž na motorce!

Autor: DH - 
11. března 2019
17:08

Policisté a záchranáři v thajské turistické metropoli Pattaya měli v noci na pondělí plné ruce práce. Nad ránem tu totiž muž na motorce srazil českého turistu. Ten je nyní v péči lékařů.

Zraněným Čechem by měl údajně být Daniel H. (44), kterému byla okamžitě po incidentu poskytnuta první pomoc.

Čech byl po srážce v šoku, sanitka ho pak kolem půl třetí ráno transportovala s poraněním hlavy do místní nemocnice Pattaya Memorial Hospital.

„Ministerstvo zahraničních věcí může potvrdit, že v Thajsku byl v důsledku dopravní nehody zraněn český občan. Podle informací místního českého velvyslanectví je nyní hospitalizovaný a je mimo ohrožení života,“ řekl Blesku mluvčí MZV Michal Bucháček.

Podle komentářů publikovaných u článku se z dříve poklidné ulice Soi Bua Khao stalo rušné korzo pro turisty, aniž by tomu ale odpovídal stav komunikace. „Pro mě to vůbec není překvapení. Spíš se divím tomu, že k něčemu podobnému nedochází častěji. Jak mohli dopustit, aby se ze Soi stalo jedno z nejrušnějších turistických center Pattaye, a nevybudovat ani chodníky, aby se po ní dalo bezpečně chodit?“ zlobí se jeden z komentujících. 

Za řídítky motorky podle webu Thaivisa.com seděl třicetiletý Thajec Anon Kaewma, který policii na místě řekl, že mu český turista vběhl do cesty, když měl namířeno do jižní části města. Nebyl prý schopen zabrzdit a srazil ho.

Okolnosti nehody šetří místní policie.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání