Režisér Radek Bajgar (56) přiznal, že měl při natáčení trojnásobného pohřbu trochu stísněné pocity. Nepatří to mezi jeho oblíbené lokace. „Jsem na hřbitově nesvůj. Pořád jsem měl pocit, že rušíme,“ přiznal režisér. „Naštěstí to tak ostatní neberou. Catering se tu pěkně rozložil, dal do uliček mezi hroby stolky a baštili jsme,“ pousmál se Bajgar.

Rakve na těla manželů všech tří vdov si televize vypůjčila. Nemělo by smysl si je pořizovat. „Myslím, že se při tom rekvizitáři trochu zapotili. Není nijak jednoduché sehnat tři stejné rakve,“ ocenil práci kolegů režisér.

Pochválil i herce. „Na natočení jsme měli jen pár hodin. Byla zima, ale smuteční hosté museli být v letních šatech. Takže je kostymérky pořád svlékaly a zase navlékaly do teplého. Ale aspoň jsme se nenudili,“ pochvaloval si režisér. Trval hlavně na tom, že to seriálovým vdovám Jitce Čvančarové (40), Janě Plodkové (37) a Lucii Siposové (38) musí slušet. Hlavně sexy Slovenka Lucia si prý udělala z pohřbu módní show.

16 stran za 12 hodin

Režisér prozradil, že herci a hlavně herečky při natáčení seriálu dostali do těla. „Jeden díl se točil v průměru pět dní. Největší tlak byl na vdovy a Pavlu Beretovou, která hraje barmanku. Když se točilo v prostředí, kde daná postava žije nebo pracuje, byla v každém obraze. Takže například musela zvládnout šestnáct stran scénáře za dvanáct hodin. To se týkalo i Bolka Polívky. Jsem jim vděčný, že to dali,“ vysekl poklonu Bajgar.

VIDEO: Černé vdovy se loučí se svými manžely.

Video
Video se připravuje ...

Černé vdovy se loučí se svými manžely: To bude pohřeb! FTV Prima

Fotogalerie
67 fotografií