V televizi si ho přehazovali jako horký brambor. Blesku teď moderátor potvrdil, že na Primě před koncem roku podepsal dohodu a nadobro skončil.

„Po tom, co jsem odešel z postu šéfredaktora on-line zpravodajství, jsme se s Primou zatím na další spolupráci nedomluvili,“ konstatoval Hauptvogel. „Bylo to po klidné a seriózní dohodě,“ tvrdí. Smůla ho ale pronásledovala dál.

Noční vloupačka

Po turbulencích v profesním životě se rozhodl vyvézt manželku Moniku (33) a jejich devítiměsíční dceru Natálii na luxusní dovču. Místo odpočinku ale prožili uprostřed oceánu drama. „V neděli velmi brzy ráno nám někdo vybral pokoj, ve kterém jsme spali! Naštěstí jsme se nevzbudili! Zmizely dva telefony, velký foťák a moje hodinky. Docela pěkná suma,“ říká Tomáš, který se okamžitě obrátil na policii. Ta ale rodině nepomohla, a tak se rozhodla pátrat na vlastní pěst. A úspěšně!

»Kriminálka Seychely«: Sám odhalil recidivistu!

Policie na ostrově dobře tušila, kde hledat zloděje a Hauptvogelovy věci – v doupatech místních feťáků. Šmejdili tam ještě v noci po činu, nic ale neodhalili. „Dopoledne tak nastoupil speciální tým »Kriminálky Seychely« ve složení já, kamarádka Karolína a její kolega Deren,“ vzpomíná moderátor zvesela.

Sami se vydali do pofidérních lokalit, kde místním ukazovali záznam z kamery, na němž byl zloděj zachycen. „Sice jen zezadu, jedna smažka však bez váhání řekla jméno Sheiden! Deren přes své kamarády zjistil, kde pašák bydlí,“ líčí Tomáš detektivní úspěch, jímž si »zpříjemnil « dovolenou.

S touto informací zajeli na místní policii a požádali je, aby tam s nimi vyrazili. „Po chvíli policisté přinesli batoh, ze kterého vytáhli mé hodinky. V poutech pak odvedli bratra onoho Sheidena. Odpoledne byl v cele i on, a navíc prozradil, kde má naše věci schované. Policisté byli nadšeni, protože už rok neměli proti tomuto recidivistovi jakýkoliv důkaz. Teď asi půjde sedět, protože byl v podmínce,“ dodal Hauptvogel s tím, že hodinky bude muset po návratu poslat rovnou k opraváři.

Fotogalerie
34 fotografií