Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena na Frýdlantsku zamkla ve sklepě hladového zloděje: Za pár soust mu hrozí dva roky

Na místě zasahoval i policejní psovod (ilustrační foto)
Na místě zasahoval i policejní psovod (ilustrační foto)  (Autor: Zdeněk Matyáš)
Autor: chal - 
8. března 2019
16:36

Hlad je nejlepší kuchař a od středy asi i nejhorší zloděj. Právě prázdný žaludek byl důvod, proč 28letý cizinec vnikl do domu na Frýdlantsku. Muž zamířil do sklepa, kde našel přesnídávky a hned se do nich pustil. Jenže nemotorného zloděje zaslechla obyvatelka domu a ve sklepě ho duchapřítomně zamkla. Pachatel po pár minutách skončil v poutech.

Obyvatelka (56) severočeské vesnice Habartice byla ve středu večer sama doma a čekala, až se její přítel vrátí z práce. V podvečer slyšela z přízemí domu podezřelý šramot. Ihned vytušila, že něco není v pořádku. Na návrat partnera bylo brzo, tou dobou měl být ještě v práci nebo přinejlepším na cestě z ní.

Padesátnice tedy sešla do přízemí, aby zjistila, co se dole děje. Zvuky se ale ozývaly až ze sklepa. „Když nahlédla do tmavých sklepních prostor, světlo z chodby na schodech směřujících dolů osvítilo nezvaného hosta,“ sdělil policejní mluvčí Vojtěch Rakovský.

Žena spatřila téměř holohlavého muže, který rozhodně nebyl její přítel. Cizinec se na ni otočil, udělal krok směrem k ní a strčil si ruce do kapes bundy. Severočeška zareagovala hbitě. Muži přímo před nosem rychle zabouchla dveře a zamkla je. Pak utekla ven z domu a pro jistotu zamkla i vchodové dveře.

Vyděšená obyvatelka domu vytočila linku tísňového volání. „Během pár minut na místo přispěchali policisté z obvodního oddělení ve Frýdlantu,“ řekl mluvčí. V závěsu za nimi dorazil i policejní psovod. Netrvalo to dlouho a cizinec skončil v poutech, při zatýkání nekladl žádný odpor.

„Až ohledání místa činu odhalilo záměry, které cizinec vloupáním do domu sledoval – hledal jídlo. Po dobu své nezvané návštěvy stihl zkonzumovat několik přesnídávek, které zapil džusíkem,“ vysvětlil Vojtěch Rakovský lupičův motiv. Svačina může 28letého muže přijít pěkně draho. V případě odsouzení za přečin porušování domovní svobody může strávit až dva roky ve vězení.

Desterz ( 8. března 2019 19:06 )

Desiata. A zjisti si jen tak pro legraci, co je to "olovrant"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání