Stejně jako její postava Běly Valšíkové v nekonečném seriálu, kde Zlata Adamovská hraje od začátku, i samotné herečce se soukromý život houpe jako na houpačce. Má za sebou dvě nevydařená manželství, své štěstí ale našla v náruči svého hereckého kolegy a manžela Petra Štěpánka (70).

 

Poprvé byla vdaná za Vadima Petrova. Druhé manželství s publicistou a spisovatelem Radkem Johnem (64), s nímž má dvě děti Barboru a Petra, nedopadlo zrovna pohádkově. Po několika letech společného soužití prasklo na Johna, že má nemanželskou dceru Terezu. Tato událost Adamovskou dost zasáhla a jejich vztah okamžitě utnula. Po šestadvaceti letech požádala o rozvod.

Na lásku ale nezanevřela a sblížila se s Petrem Štěpánkem, s nímž hraje v Ordinaci manželský pár. Vzali se v červnu 2013.

Herečka si navzdory přibývajícím létům pořád udržuje mladistvý vzhled. A to i přesto, že ji od mládí trápí atopický ekzém. „Ráda zkouším nové věci obecně, kosmetiku nevyjímaje. Sleduji novinky, ale většinou skončím u hypoalergeního přípravku z lékárny nebo u obyčejného sádla. Jsem totiž alergik a moje pleť mi to často připomene atopickým ekzémem. Na to, že jsem se dlouhé roky mazala jen indulonou, je moje pleť realitně v pohodě,“ přiznala Zlata v týdeníku Sedmička. Umí zkrátka stárnout s grácií a malé vrásky ji jen tak nerozhodí.

 

Fotogalerie
37 fotografií