Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Marka žalovaného za podvody chytili už podruhé na Maltě: Soud ho odmítl vydat do Čech

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ital - 
8. března 2019
17:45

Začátkem února zatkla již podruhé policie na ostrově Gozo 40letého Čecha Marka D., na něhož byl v minulosti vydán mezinárodní zatykač kvůli daňovým podvodům. Po zadržení loni jej maltské soudy vydaly zpět do České republiky, kde by následně souzen. Po odvolání proti rozsudku ale odjel zpět na Maltu. Česká republika nyní opět žádá jeho vydání. K tomu ovšem rozhodně v dohledné době nedojde.

Na Marka D. (40) byl vydán loni mezinárodní zatykač kvůli daňovým podvodům v České republice. Minulý rok jej zadržela maltská policie a stanul před soudem. Později jej však na žádost české justice vydali zpět do vlasti, kde byl nad ním vynesen rozsudek. Proti němu se však muž odvolal a v říjnu 2018 se opět vrátil na Maltu.

Později byl na něho vydán druhý evropský zatykač opět v souvislosti s daňovými podvody. Na jeho základě jej opět maltská policie zadržela na začátku února letošního roku. Česká republika opakovaně zažádala o jeho vydání, což ovšem Markův obhájce Roberto Montalto označil za „zneužívaní systému“.

V polovině února Marka soud propustil na kauci a další soudní řízení se mělo konat v březnu. To nyní skončilo Markovým propuštěním z vazby. Důvodem mělo být neukončené soudní řízení v ČR z roku 2018. „Když hledaná osoba opustila Českou republiku, soudní řízení vedené proti ní nebylo ještě řádně ukončené, tudíž se nevynesl žádný závěrečný rozsudek,“ prohlásil maltský soud s tím, že z tohoto důvodu nechali Marka propustit.

Lisa Perez ( 8. března 2019 20:08 )

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Takeslim.Com

antismejd ( 8. března 2019 18:18 )

Malta je zlatá loď-na Maltu každý podvodník poď!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání