Řidič škodovky (53) brzdil v osm ráno u tramvajového ostrůvku na Křenové ulici, aby neohrozil chodce. V tom to do něj zezadu „napral" cizinec v audi. Po nárazu musela řidiče škodovky odvézt sanitka s bolestmi zad do nemocnice.

„Při nárazu do škodovky narazil cizinec i do zábradlí oddělujícího tramvajový ostrůvek od silnice. Několik lidí kvůli tomu muselo náhle uskočit,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Pavel Šoba.

Jak se ukázalo, za nepozorností cizince stál alkohol. „Muž opakovaně nadýchal okolo tří promile. Kvůli podezření ze spáchání trestného činu jej proto strážníci předali policii,“ dodal mluvčí strážníků.

Vzápětí vyšlo najevo, že viník nehody má na kontě už více prohřešků. „Cizinec z východní Evropy měl už před touto nehodou vysloven zákaz řízení. V tuto chvíli je stíhán pro trestné činy ohrožení pod vlivem návykové látky a za maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí mu až tři roky vězení,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

VIDEO: V Brně si cestující MHD v poslední době musejí dávat velký pozor. Nedávno je ohrozila i srážka dvou osobních aut u hlavního nádraží.