Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lékaři zdrtili matku siamských dvojčat: Vašim dětem nemůžeme pomoci, a už vůbec ne zadarmo!

Autor: shp - 
9. března 2019
13:25

Dokud své děti neporodila, Indka Preeti Singhová (26) netušila, jak výjimečná budou. Bohužel nyní jí jejich výjimečnost dělá jenom starosti. Jde totiž o siamská dvojčata, která jsou spojená trupem. Rodiče zdrtila nejvíce zpráva doktorů o tom, že jejich dětem nemohou pomoci. Chirurgické oddělení je prý nemožné.

Mladá Indka z města Panipat přivedla na svět siamská dvojčata s jedním trupem, dvěma hlavami, čtyřma rukama a dvěma nohama. Doktoři si prý ničeho výjimečného na ultrazvuku nevšimli. Udělali ho však jenom jednou. To rozhodně není dobrá vizitka pro indické zdravotnictví.

Pohlaví dvojčátek rodiče neznají

Pohlaví dvojčátek nejsou jasná, protože jejich těla jsou příliš deformovaná. Lékaři však slibují, že je zjistí pomocí ultrazvuku. Takto narozená siamská dvojčátka jsou přitom velmi vzácná. Objeví se pouze v 0,1 procent všech těhotenství. Tchán matky podle Daily Mailu prohlásil, že místní lékaři dětem nepomohou.

Není přitom jasné, zda jsou děti v přímém ohrožení života. Potřebnou lékařskou pomoc prý dostanou jenom v Novém Dillí. Doktor Vijay Grupta, který přivedl děti na svět, popsal, jak náročně porod probíhal. „Ženu k nám do nemocnice přivezli s porodními bolestmi,“ řekl.

Na svět přišla císařským řezem

Museli jsme provést císařský řez, protože její krevní tlak byl vysoký a hrozilo, že se její děloha protrhne, když se bude snažit tlačit přirozeně,“ dodal lékař. Podle něj miminka dýchají normálně, a dokonce se i přirozeně stravují.

„Byli jsme nadšení, když jsme se dozvěděli, že naše snacha bude mít dvojčátka. Šokovalo nás, když jsme se dozvěděli, že děti jsou spojené,“ prohlásil tchán Rani (50). Dodal, že jejich rodina je příliš chudá na to, aby si mohla léčbu v Novém Dillí dovolit, ale i tak ale doufají, že nakonec se jim to nějakým zázrakem podaří.

Srna1 ( 9. března 2019 20:31 )

Krmit jedno tělo dvěma palicemi toť zážitek na botech ušetří ale těch rukavic

jasnovidec01 ( 9. března 2019 15:38 )

Tohle stvoření nemá cenu zachraňovat,co by měly ža život a kord v Indii?

PPP150W ( 9. března 2019 14:05 )

Měl jste jim to poradit. Je vidět, že s pobytem v žumpě máte bohaté zkušenosti.

IQ_diskuse_Blesk ( 9. března 2019 13:51 )

FUJ proč to nehodí hned do žumpy? Alespom názorně vidím jak vypadal titan33 v mládí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání