Parkoviště u pražského letiště ve čtvrtek dopoledne zaplnilo přibližně 300 taxikářských aut. Svým rychle naplánovaným protestem chtěli upozornit na problémy mezi řidiči taxi a dvěma firmami, které na letišti za servisní poplatek jízdu taxíkem zprostředkovávají. „Podmínky se postupem času zpřísnily, poplatky narůstají. Obě firmy navíc fungují pod jedním stánkem s jedněmi dispečery, což je podle nás nepřípustné, neboť se jedná o konkurenci,“ řekl Blesk.cz Karel Homolka, jeden z řidičů, jenž se protestu účastnil. 

Podle organizátorů navýšení poplatků cenu služeb zdražuje a klienti jsou proto nuceni využívat konkurenční služby, jako jsou Uber či Taxify. „Asociace koncesionářů v taxislužbě (AKT) protest podporuje,“ sdělila Blesk.cz její mluvčí Karolína Venclová. Taxikáři stávkovali, dokud se jim nepodařilo dohodnout jednání s firmami. Ty podle Homolky na požadavky částečně přistoupily, taxikáři proto protest po poledni rozpustili.

Protest proběhl na neveřejném parkovišti, které je určené právě pro řidiče taxislužby, uvedl mluvčí pražského letiště Roman Pacvoň, cestující se tak komplikací z letiště či na letiště nemuseli obávat. „Taxikáři nijak neomezují provoz, akce probíhá v klidu,“ řekl Blesk.cz mluvčí pražské policie Jan Rybanský. Policisté na místě protest monitorovali, žádné incidenty však řešit nemuseli.