27letý muž obviněný z vraždy teprve tříleté dívenky jde do vazby. Ve čtvrtek o tom rozhodl Obvodní soud pro Prahu 4. Podle mluvčího soudu Michala Dvořáka šel do vazby ze dvou důvodů. Tím prvním je, aby neopakoval trestnou činnost, a druhým, aby neutekl: „Usnesení není v právní moci, obviněný si podal stížnost do protokolu,“ informoval Dvořák.

Hádky a vražda

Hrůzný čin se odehrál v pondělí kolem jedenácté hodiny v noci v ulici Horynova na Chodově. Ubodání malé holčičky zřejmě předcházel spor její matky s partnerem, kterého policie z vraždy obvinila. Podle sousedů, s nimiž Blesk.cz hovořil, se totiž z bytu v šestém patře, kde rodina žila zhruba rok, často ozývaly hádky, hluk a bouchání dveřmi.

Další sousedé vypověděli, že rodinné spory dokonce několikrát řešili policisté i strážníci - v osudné pondělí prý na místě byli hned třikrát. „Už přes den tady policisté byli několikrát, jednou strážníci, dvakrát státní policie,“ řekl deníku Mladá fronta Dnes soused. 

Policisté podezřelého zatkli a následně obvinili. „Ještě v průběhu dnešního odpoledne vyšetřovatelé podrobili zadrženého muže výslechu a posléze na základě důkazní situace obvinili ze zvlášť závažného zločinu vraždy,“ sdělila v úterý policejní mluvčí Andrea Zoulová. 

Fotogalerie
20 fotografií