O takovéto pojmenování ulic zažádala Radu hl. m. čakovická radnice ve spolupráci s místopisnou komisí. Podmínkou pro uložení nových jmen ulic bývá zpravidla to, aby se název v dané obci, v tomto případě v hlavním městě, nevyskytoval už jinde. Přihlíží se také k místopisnému, symbolickému či historickému odůvodnění.

Pocta obrozenecké spisovatelce

Ulice Panklových obdržela své jméno podle Terezie a Josefa Panklových, kteří byli rodiči Boženy Němcové. Zbylé ulice, Bayerova a Zaháňských, už přímo odkazují na její literární dílo. Kněžnu Zaháňskou, po které nese ulice pojmenování, respektive po jejím rodu, si čtenáři Babičky vybaví snáze. To osoba krkonošského „pana myslivce“ Johana Bayera ze stejnojmenného díla už může pro některé být oříškem k rozlousknutí.

Tyto tři ulice vznikly mezi třeboradickými ulicemi Jirsákova, Šircova a Tryskovická. Zatímco výstavba rodinných domů v některých z nově pojmenovaných ulic je již hotova, v dalších se pomalu chýlí ke konci. Právě to byl důvod, aby se radní hlavního města k oficiálnímu pojmenování ulic usnesli.